Heta räkor med vitlök, saffran och tomat

Heta räkor med vitlök, saffran och tomat tillsammans med nykokt pasta är en enkel och förträfflig rätt. Såsen får sin fina smak då saffran sauteras med vitlök och chili där det sedan får sjuda i vitt vin för att dra till extra smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2015

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1891 KJ / 452 kCal
Fett8 g
Salt1.73 g
Kolhydrater59 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
6 stBöt ut vattnet helt emot grädde. Fick en otroligt krämig och fin pasta!
Saga ängla
Jättegott! Kommer laga igen!
Eva-lisa
Hej! Hade en halv chilipeppar och blandade i lite cremefraiche för att runda av och salt.
Camilla
Kanske mycket med en hel chilipeppar. Glöm inte salt och svartpeppar. Lade i 1 dl vispgrädde för att runda av chilin.
Anette
Hejsan! Med anledning av den tidigare kommentaren från Maritta. Då kanske webmastern kan uppdatera receptet så att det står 1 röd chilipeppar istället, så fler folk slipper fundera. Mvh Marita
Marita
Hej Marita! Tack för din input. Som vi nu har fixat till. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Det står att man skall fräsa lök, vitlök och chili men på själva receptet är,chili inte med. Ska det inte stå hur mycket chili man skall ha?
Maritta
Hej Maritta! Det är den röda pepparn som är chilin, så den står med. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket