Heta färsbullar med ingefära och koriander
Ät bullarna tillsammans med strimlad pak choi och salladslök som du smaksätter med soja, sweet chilisås och lime. Servera köttbullarna med kålen och nykokt ris och strö resten av koriandern över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021
Ingredienser
4 portioner
Kål
1 lime
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 msk olivolja
250 g pak choi
1/2 påse salladslök (à 125 g)
salt
4 port ris
Köttbullar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 förp koriander (à 30 g)
1 msk riven färsk ingefära
ca 450 g fläskfärs
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1/2 tsk salt
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3052 KJ / 730 kCal
Fett37 g
Salt5 g
Kolhydrater68 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med om den fantastiskt goda salladen! Den är anledningen till att jag sparat det här receptet 😊
Katarina
2024-06-06Gott. Ganska snälla smaker. Jag lade till hackad chili i köttbullarna. Salladen bör göras så sent som möjligt så att den behåller krispet.
Fredrik
2023-12-23Den här salladen är kalasgod och förtjänar att stå i centrum. Köttbullarna är absolut goda, men salladen - wow!
Erika
2023-12-14