Heta färsbullar med ingefära och koriander

21
4
Heta färsbullar med ingefära och koriander

Ät bullarna tillsammans med strimlad pak choi och salladslök som du smaksätter med soja, sweet chilisås och lime. Servera köttbullarna med kålen och nykokt ris och strö resten av koriandern över.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Heta färsbullar med ingefära och koriander

Ingredienser

4 portioner

Kål

1
lime
1/2 dl
sweet chilisås
2 msk
japansk soja
2 msk
olivolja
250 g
pak choi
1/2
påse salladslök (à 125 g)
-
salt
4
port ris

Köttbullar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1
förp koriander (à 30 g)
1 msk
riven färsk ingefära
ca 450 g
fläskfärs
1 tsk
sambal oelek
1
ägg
1/2 tsk
salt
1/2 msk
olja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri dryck.
Gör äggfri: uteslut ägget och öka mängden ströbröd och mjölk.

Gör så här

Tips

Blanda salladen med lite rostade sesam- eller pumpafrön. Har du ont om tid går det snabbare att göra biffar istället för bullar.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Britt-mari

2021-05-23

Gott!

Elizabet

2021-05-20

Jättegott! Dock var det för lite ströbröd så bollarna höll inte ihop.

Carolina

2021-05-17

Supergott, både bullarna och salladen!

Näringsvärde per portion

Energi 3052 KJ / 730 kCal
Fett 37 g
Salt 5 g
Kolhydrater 68 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept