Fläskfärs är billig och god vardagsmat som kan smaksättas på många sätt. I detta recept får färsen en asiatisk smak med kokosmjölk och röd currypasta. Perfekt tillsammans med äggnudlar och krispiga sockerärtor. Klart på en kvart dessutom.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018
Kontrollera noga innehållet på currypastan. I övrigt fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.
Byter du fläskfärsen mot kycklingfärs minskar du lätt klimatpåverkan med 55%. Vågar du vego kan du välja vegetarisk färs och minska klimatpåverkan med 70%. Båda alternativen ger dig även en mer hälsosam måltid. Gott och klimatsmart kan också vara att blanda ut färsen med grönsaker i säsong (nu i mars t ex vitkål, silverlök och morot) vilket gör att måltiden räcker till fler personer eller blir en matlåda.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lägg till lite mer röd curry, så blir det mumma!
Therese
2022-08-09Smaklöst men gott i början, sedan får man lite klökningskänsla så inget att rekommendera
Kean
2020-11-22Intressant att silverlök, vitkål och morötter är i säsong nu i mars enligt klimatsmart tipset.
Helena
2018-12-03