Fläskfärs i kokosmjölk
Fläskfärs är billig och god vardagsmat som kan smaksättas på många sätt. I detta recept får färsen en asiatisk smak med kokosmjölk och röd currypasta. Perfekt tillsammans med äggnudlar och krispiga sockerärtor. Klart på en kvart dessutom.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfärs
400 ml kokosmjölk
2 tsk röd currypasta
150 g sockerärtor
250 g äggnudlar
Att ha hemma
1 msk olja
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2999 KJ / 718 kCal
Fett41 g
Salt2.31 g
Kolhydrater49 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättebra snabbrecept! Fick salta ganska mycket för att det skulle få lite smak.
Anna
2024-07-23Vi dubblade mängden currypasta (Santa Marias är rätt mild), tog i lite paprikapulver, svart- och vitpeppar och några krossade limeblad. Gott!
Helena
2023-10-12Lägg till lite mer röd curry, så blir det mumma!
Therese
2022-08-09