Kryddig färslåda med pumpafrön
Här kommer en enkel men ack så smarrig rätt. Stek lök, färs och garam masala-kryddor i olja och häll upp i en ugnsform. Rör ihop en äggstanning, som du häller över färsen. På med lite pumpafrön på toppen innan du skjutsar in den i ugnen. Klart på 20 minuter! Servera med bulgur och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olja
500 g blandfärs
2 1/2 msk garam masala kryddmix
4 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl pumpafrön
4 port bulgur eller annat gryn
65 g krispig salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2655 KJ / 634 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein44 g
Kommentarer
Råkade ha i hela kryddpåsen och blev först förfärad, men det blev succé!!! Struntade i bulgurn och hade bara sallad till ⭐️
Carolina
2021-05-13Nej denna gör vi helst inte igen. Smaklös trots kryddblandning.
Svante
2021-05-12Ätbar, men bara de vuxna åt. Vill inte ha igen.
Ulrika
2021-05-12