Kryddig färslåda med pumpafrön

16
7
Kryddig färslåda med pumpafrön

Här kommer en enkel men ack så smarrig rätt. Stek lök, färs och garam masala-kryddor i olja och häll upp i en ugnsform. Rör ihop en äggstanning, som du häller över färsen. På med lite pumpafrön på toppen innan du skjutsar in den i ugnen. Klart på 20 minuter! Servera med bulgur och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Kryddig färslåda med pumpafrön

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 msk olja
500 g blandfärs
2 1/2 msk garam masala kryddmix
4 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl pumpafrön
4 port bulgur eller annat gryn
65 g krispig salladsmix

För alla

Innehåller ägg.
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.  
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Carolina

2021-05-13

Råkade ha i hela kryddpåsen och blev först förfärad, men det blev succé!!! Struntade i bulgurn och hade bara sallad till ⭐️

Svante

2021-05-12

Nej denna gör vi helst inte igen. Smaklös trots kryddblandning.

Ulrika

2021-05-12

Ätbar, men bara de vuxna åt. Vill inte ha igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2655 KJ / 634 kCal
Fett 34 g
Salt 1 g
Kolhydrater 35 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden