Het risoniotto med rostade kikärtor och mozzarella

Att göra risotto på risoni av pasta, istället för ris gör att det går fortare, men det är även lite lättare! Risoniotton får puttra upp av sig själv, och under tiden rostar du kikärtor i en torr, het stekpanna, och smaksätter med persilja och vitlök. Toppa rätten med mozzarellabitar, tomater och rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Ingredienser
4 portioner
Kikärtor
2 förp kikärtor (à 380 g)
1/2 msk olja
1 förp färsk persilja (à 20 g)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Risoniotto
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
4 dl risonipasta
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 msk pesto arrabbiata
2 förp minimozzarella (à 125 g)
400 g romanticatomater
65 g rucola
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3282 KJ / 776 kCal
Fett25 g
Salt2.4 g
Kolhydrater102 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte särskilt starkt men gott ändå. Som så ofta väldigt mycket mat, 5 portioner skulle jag nog säga. Kanske hade det varit gott med lite citronskal på?
Yasmin
2024-03-08Supergott!
Peter
2021-04-12Gott och enkelt, hade varit extra plus med typ oliver ihop med tomaterna och mozzarellan
Sara
2021-04-07