Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grillad mozzarella med tomatsallad

Tilltalande och oerhört god grillad mozzarella med tomatsallad. Salladen får en extra skjuts av solrosfrön och basilika. Festligt att servera på grillbuffé och fantastiskt gott till grillat kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg 8 träspett i blöt  (för 8 spett).
  2. Skala och finhacka schalottenlökar. Skär tomater i grova bitar. Blanda lök och tomater med rostade solrosfrön, rödvinsvinäger och solrosolja. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Skär basilika i fina strimlor och vänd ner i salladen. Trä minimozzarella på spetten. Pensla med olja. Salta och peppra.
  4. Grilla spetten hastigt, ca 1/2 minut runt om, gärna på lite aluminiumfolie. Servera ostspetten till salladen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellan med t ex laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3  mån. 
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellan med tofu.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 schalottenlökar
  • 8 tomater
  • 3/4 dl rostade solrosfrön
  • 3/4 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk solrosolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 2 förpackningar minimozzarella (à 290 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer