Fylld pasta med kronärtskocka och spenat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fylld pasta med kronärtskocka och spenat

En pigg och matig pastasallad gjord på kronärtskockfylld pasta, tomat, basilika, mozzarella och babyspenat. Fylld pasta med kronärtskocka och spenat är smakrikt och otroligt enkelt att laga!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull till pastan.
  2. Halvera tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Riv skalet av citronen och pressa ut juice.
  3. Mixa vitlök, citronskal, citronjuice och basilikablad med oljan. Smaka av med salt och  peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Häll av pastan, men spara ca 2 msk av pastavattnet (för 4 port) och rör ner det i basilikaoljan.
  6. Blanda försiktigt tomater, mozzarella, spenat med pastakuddarna. Ringla över basilikaoljan och krydda gärna med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 paket färsk kronärtskockfylld pasta (à 250 g)
  • 150 g minimozzarella
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2467 kJ / 588 kCal
Läs mer om näringsvärden