Het och söt lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het och söt lax

Het och söt lax tillagar du lätt på grillen eller i grillpanna. Mango chutney står för det söta och grillkrydda för det heta. Resultatet blir häpnadsväckande gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda laxen rejält med grillkrydda. Lägg den på grillen (eller i grillpanna) med skinnsidan ner. Lägg på lock.
  2. Pensla laxen med mango chutney när den börjar bli klar, efter 15-20 minuter. Salta och peppra.
  3. Servera gärna tillsammans med Couscoussallad och Mangoraja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g laxfilé (urbenad men med skinn)
  • ca 2 msk grillkrydda för fisk
  • 1/2 dl het mango chutney
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1531 kJ / 365 kCal
Läs mer om näringsvärden