Grillade laxfjärilar med druvsalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade laxfjärilar med druvsalsa

Dessa heta, syrliga laxfjärilar grillar du snabbt medan du gör en smarrig salsa på druvor, mixad mango chutneyn, tabasco och vinäger. Servera dina varma laxfjärilar med den goda druvsalsan, nykokta potatisar och krispig sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda skal och saft från limen med olja, salt och tabasco. Pensla laxfjärilarna med blandningen.
  2. Grilla laxfjärilarna ca 3 minuter per sida.
  3. Druvsalsa: Mixa mango chutneyn slät med vatten, vinäger och olja i en liten matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och tabasco.
  4. Skölj och repa druvorna. Vänd ner druvorna i såsen. Servera de nygrillade laxfjärilarna med druvsalsan. Kokt potatis och en blandad sallad passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • rivet skal och saft av 1/2 lime
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm tabasco
  • 4 laxfjärilar à ca 125 g
Druvsalsa
  • 1/2 dl mango chutney
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm tabasco
  • 100 g små kärnfria gröna druvor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1940 kJ / 460 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden