Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxspett

Gör dina laxspett förtjusande goda genom att pensla på din hemmagjorda glaze. Glazen består av mango chutney, äppelcidervinäger, grönsaksfond och het sambal oelek som gör spetten saftiga och otroligt välsmakande.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i 10 bitar (för 10 port). Trä bitarna på blötlagda spett.
  2. Vispa samman ingredienserna till glazen i en skål.
  3. Grilla spetten ett par minuter på båda sidor tills de är genomstekta. Pensla med glazen mot slutet.

För alla

Laxspett innehåller inte gluten, ägg, laktos eller mjölkprotein, men kontrollera för säkerhets skull att innehållet i fonden och mango chutneyn är mjölkfritt.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg laxfilé
Glaze
  • 2 dl mango chutney
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan