Rostad mandel- och senapssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostad mandel- och senapssås

En förträfflig sås med rostade mandlar, senap, honung, vitvinsvinäger och kaffe. En intressant sås som passar att servera på buffén tillsammans med äppelgravad lax. En hissnande smakupplevelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka mandlarna grovt. Rosta dem i en torr och het stekpanna ca 2 minuter. Låt svalna.
  2. Vispa senap, rå-/rörsocker, vinäger och honung i en bunke tills sockret har löst sig.
  3. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att vispa. Blanda i farinsocker, mandel och kaffe. Servera gärna till Äppelgravad lax.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Suverän sås till laxen, men även till julskinkan. Byt ut mandeln mot 2 msk hackad dill så blir det en variant på klassisk hovmästarsås, eller rör ner 1 dl crème fraiche för extra krämighet (för 6 bufféportioner).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 msk sötmandlar
  • 1 dl senap
  • 1 dl rå/ rörsocker
  • 3/4 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk farinsocker
  • 1/2 dl starkt, bryggt kaffe eller dubbel espresso (1/2 dl starkt kaffe motsvarar 1 dubbel espresso)
Lägg till i inköpslistan