Rostad mandel- och senapssås

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Rostad mandel- och senapssås

En förträfflig sås med rostade mandlar, senap, honung, vitvinsvinäger och kaffe. En intressant sås som passar att servera på buffén tillsammans med äppelgravad lax. En hissnande smakupplevelse.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Rostad mandel- och senapssås

Ingredienser

6 portioner
2 msk  sötmandlar
1 dl  senap
1 dl  rå/ rörsocker
3/4 dl  vitvinsvinäger
2 msk  honung
2 dl  kallpressad rapsolja
1 msk  farinsocker
1/2 dl  starkt, bryggt kaffe eller dubbel espresso (1/2 dl starkt kaffe motsvarar 1 dubbel espresso)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Suverän sås till laxen, men även till julskinkan. Byt ut mandeln mot 2 msk hackad dill så blir det en variant på klassisk hovmästarsås, eller rör ner 1 dl crème fraiche för extra krämighet (för 6 bufféportioner).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Min favoritsås sedan flera år tillbaka! Fin till såväl skinka som lax.

Annie

2023-12-21

Testa liknande recept

Hemmagjord kaffeskrubb
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Irish coffee
Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senaps- och kaffeströmming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dubbelt så goda
Betyg 3.3 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravlax götheborg
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Caffe corretto calvados
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga