Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtrostade mandlar

Sötmandel som rostas och ges smak av rosmarin, är en överraskande god smakkombination. Örtrostade mandlar är enkla att göra och passar sig utmärkt till ett glas vin eller cider.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skålla och skala mandeln. Blanda mandeln med färsk och torkad rosmarin, olja och salt i en bunke.
  3. Häll ut blandningen på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter, tills mandlarna är ljust gyllenbruna. Rör om efter halva tiden. Passa noga så att de inte bränns.
  4. Låt svalna. Lägg upp i en skål och servera.

Tips

Leta gärna efter färdigskållad mandel så spar du tid.

Ingredienser

Portioner: 3 1/2 dl
  • 200 g sötmandel
  • 1 msk färsk finhackad rosmarin
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan