Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad mandelmüsli

Rostad mandelmüsli är en utsökt müsli full med goda nyttigheter och energi. Jättegott i filmjölk eller yoghurt och en superbra frukost eller varför inte till mellanmål?

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hacka mandeln grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser och salt i en bunke.
  3. Värm vattnet lite och blanda med smör & rapsolja. Droppa det över grynblandningen och blanda runt.
  4. Sprid ut blandningen i en långpanna. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter. Rör om var tionde minut.
  5. Låt kallna. Häll upp i burk med tätt lock.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt sportgrynen mot rent havre och hirs-, quinoa- eller boveteflingor.
Gör laktos och mjölkfri: ersätt smör-rapsoljan med enbart rapsolja. Ät med laktosfritt eller mjölkfritt yoghurtalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: 15 dl
  • 2 dl sötmandel
  • 1 liter Sportgryn (rågflingor + havregryn)
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 2 1/2 msk fruktsocker eller råsocker
  • 1 msk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 3 msk smör & rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 862 kJ / 206 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept