Minigratänger med jordärtskocka

49
3
Minigratänger med jordärtskocka

Godare gratäng på potatis och jordärtskocka får man leta efter! Tricket för att få den riktigt krämig är att koka potatisen och jordärtskockorna i grädden innan gratinering. Dessutom går det utmärkt att förbereda allt. Servera i portionsformar för en festligare känsla.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Minigratänger med jordärtskocka

Ingredienser

6 portioner
500 g
mjölig potatis
500 g
jordärtskockor
1
vitlöksklyfta
5 dl
vispgrädde
1 1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 dl
finriven parmesanost
-
smör till formarna

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd smör och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Johanna

12/30/2015

Helt underbar gratäng. Jag brukar göra den i stor form för jag är lite slö. Parmesan eller västerbottenost är också gott på.

Else-britt

2/3/2014

MYCKET GOD POTATISGRATÄNG HAR VID FLERA TILLFÄLLEN SERVERAT DEN OCH DEN ÄR ALLTID LIKA UPPSKATTAD

Else-britt

2/3/2014

MYCKET GOD POTATISGRATÄNG HAR VID FLERA TILLFÄLLEN SERVERAT DEN OCH DEN ÄR ALLTID LIKA UPPSKATTAD

Testa liknande recept