Minigratänger med jordärtskocka

Betyg 3.9 av 5.
54 personer har röstat
4
Minigratänger med jordärtskocka

Godare gratäng på potatis och jordärtskocka får man leta efter! Tricket för att få den riktigt krämig är att koka potatisen och jordärtskockorna i grädden innan gratinering. Dessutom går det utmärkt att förbereda allt. Servera i portionsformar för en festligare känsla.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Minigratänger med jordärtskocka

Ingredienser

6 portioner
500 g mjölig potatis
500 g jordärtskockor
1 vitlöksklyfta
5 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl finriven parmesan
smör till formarna

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
54 personer har röstat

Kommentarer

Detta är en mycket god gratäng. Jordärtskockan ger en extra smakdimension. Går precis lika bra att göra i stor form som i flera små. Rekommenderas varmt!

Maria

2022-01-10

Helt underbar gratäng. Jag brukar göra den i stor form för jag är lite slö. Parmesan eller västerbottenost är också gott på.

Johanna

2015-12-30

MYCKET GOD POTATISGRATÄNG HAR VID FLERA TILLFÄLLEN SERVERAT DEN OCH DEN ÄR ALLTID LIKA UPPSKATTAD

Else-britt

2014-02-03

Testa liknande recept

Gratinerade jordärtskockor
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatisgratäng med skal, jordärtskocka och timjan
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämigt stomp
Betyg 2.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varma jordärtskockor med parmesan och parmaskinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga