Godare gratäng på potatis och jordärtskocka får man leta efter! Tricket för att få den riktigt krämig är att koka potatisen och jordärtskockorna i grädden innan gratinering. Dessutom går det utmärkt att förbereda allt. Servera i portionsformar för en festligare känsla.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd smör och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta är en mycket god gratäng. Jordärtskockan ger en extra smakdimension. Går precis lika bra att göra i stor form som i flera små. Rekommenderas varmt!
Maria
2022-01-10Helt underbar gratäng. Jag brukar göra den i stor form för jag är lite slö. Parmesan eller västerbottenost är också gott på.
Johanna
2015-12-30MYCKET GOD POTATISGRATÄNG HAR VID FLERA TILLFÄLLEN SERVERAT DEN OCH DEN ÄR ALLTID LIKA UPPSKATTAD
Else-britt
2014-02-03