Gulbetor med halloumi och krämig hummus

16
6
Gulbetor med halloumi och krämig hummus

Om gulbetor är något outforskat för dig så gör vi dig härmed en tjänst! Gulbetan rostas i ugnen ihop med flera rotfrukter, och till dessa äts en härligt salt halloumi, krämig hummus som blandats ut med lite matyoghurt, och även en fräsch sallad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Gulbetor med halloumi och krämig hummus

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

500 g
gulbetor
2
rödlökar
300 g
palsternacka
200 g
rotselleri
2 msk
olja
-
salt
-
peppar

Hummus

1
förp hummus à 175 g (gärna hummus med aubergine)
2 dl
matyoghurt

Sallad

250 g
gula körsbärstomater
65 g
röd mangold
2
förp halloumi (à 200 g)
1 msk
olivolja
1 dl
skalade hasselnötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Pressa två vitlöksklyftor över rotfrukterna efter halva tiden i ugnen (för 4 port).
Strö gärna över lite hackad persilja vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Mira

2021-04-13

En stor favorit! Milda men ljuvliga smaker. Jag använde egen hummus som bas och det blev supergott. Nästa gång kryddar jag röran lite mer, eller testar att pressa vitlök över rotfrukterna.

Sara

2021-03-16

Jättegott!

Malin

2021-01-08

Enkelt och gott! Kommer laga igen.

Näringsvärde per portion

Energi 3492 KJ / 834 kCal
Fett 60 g
Salt 5.9 g
Kolhydrater 41 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept