Gulbetor med halloumi och krämig hummus
Om gulbetor är något outforskat för dig så gör vi dig härmed en tjänst! Gulbetan rostas i ugnen ihop med flera rotfrukter, och till dessa äts en härligt salt halloumi, krämig hummus som blandats ut med lite matyoghurt, och även en fräsch sallad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
500 g gulbetor
2 rödlökar
300 g palsternacka
200 g rotselleri
2 msk olja
salt
peppar
Hummus
1 förp hummus à 175 g (gärna hummus med aubergine)
2 dl matyoghurt
Sallad
250 g gula körsbärstomater
65 g röd mangold
2 förp halloumi (à 200 g)
1 msk olivolja
1 dl skalade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3492 KJ / 834 kCal
Fett60 g
Salt5.9 g
Kolhydrater41 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En stor favorit! Milda men ljuvliga smaker. Jag använde egen hummus som bas och det blev supergott. Nästa gång kryddar jag röran lite mer, eller testar att pressa vitlök över rotfrukterna.
Mira
2021-04-13Jättegott!
Sara
2021-03-16Enkelt och gott! Kommer laga igen.
Malin
2021-01-08