Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Betyg 3.9 av 5.
111 personer har röstat
22
Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Bjud på en lyxig måltid med detta utsökta recept på svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky som du tillagar delvis dagen innan servering. Grilla köttet och bjud det med den krämiga såsen, terrinen och sallad.

Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g filé, t ex oxfilé, lammytterfilé eller fläskfilé
1 msk smör eller margarin

Svamp- och parmesanöverbak

10 champinjoner, skogschampinjoner eller fryst svampmix (10 champinjoner motsvarar 3 dl svampmix)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
1/2 dl crème fraiche
1 ägg
1 dl riven parmesan
1/2 dl hackad persilja

Potatisterrin

800 g skalad potatis
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
75 g smör
2 msk färsk hackad timjan
salt
malen svartpeppar

Sås

1 msk strösocker
2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
3 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
3 msk lagrad balsamvinäger
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
2 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
111 personer har röstat

Kommentarer

Använde ryggbiff. Täcket var gott men smakade inte jättemycket. Hade några som inte gillar svamp så bytte svampen mot zuccini till dem, vilket funkade bra. Potatisterrinen var god och lättgjord om man har en mandolin. Lite syrlig sås.

Maria

2023-01-21

Ändra gärna till ÄGGULA i receptet. Gjorde misstaget att ha i 1 ägg… noterade inte förrän jag läste kommentarerna, tyvärr. I övrigt bra recept!

Jenny

2022-12-31

Fantastiskt gott! Perfekt till nyår.

Cecilia

2022-12-30

Näringsvärde per portion

Energi3499 KJ / 838 kCal
Fett42 g
Salt2.8 g
Kolhydrater49 g
Protein449 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Beef Wellington
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med getost & vinsås
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med sås och tillbehör
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skomakarlåda
Betyg 3.3 av 5.
233 personer har röstat
Under 30 min att tillaga