Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Laga köttet som på krogen till nyår. Tillaga det först i ugnen. Ge det sedan en fin stekyta och skär i skivor. Resultat: Vackert rosa kött rakt igenom. Bjud med mustig rödvinssås, rostade betor och persiljerötter samt vitlöksstekt svamp.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé
2 tsk salt
1 tsk peppar
2 msk smör
Rödvinssås
1 liten purjolök
1 rödlök
2 morötter
1 palsternacka
3 msk smör
4 msk rårörsocker
7 dl rödvin
4 msk japansk soja
2 msk konc kalvfond
ev 2 tsk majsstärkelse
Rostade rötter och betor
800 g små rödbetor
800 g små gulbetor
3 persiljerötter eller palsternackor
5 vitlöksklyftor
5 timjankvistar
4 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 krm peppar
Vitlöksfrästa champinjoner
1 vitlöksklyfta
250 g små skogschampinjoner
1 msk smör
1 msk rårörsocker
1 msk balsamvinäger
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Rostade rötter och betor
00:00:00
00:00:00
Vitlöksfrästa champinjoner
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3775 KJ / 902 kCal
Fett32 g
Salt11.12 g
Kolhydrater61 g
Protein74 g
Kommentarer
9 stSka man inte krydda eller marinera köttet dagen innan man tillagar den?
Beata
Superbra!
Viktor
Väldigt bra recept. Använde schalottenlök i stället för purjolök i såsen. Blev väldigt gott!!
Karin
Blev väldigt gott trots fel man gjorde, kommer definitivt göra igen någon gång.
Anthony
En Favoritmeny jag tillagat många ggr. Använder rotsakerna till såsen sedan som tillbehör till köttet, mkt bra komponering :-) Snart närmar sig Nyåret 2020, och menyn är given :-) Mvh Walter
Håkan
Såsen oätligt söt med allt socker.
Åke
Hej Åke! Tog du rårörsocker, så du inte tog vanligt? Hälsningar Michelle
ICA-köket
Kan man göra något annat med grönsakerna till såsen i stället för att slänga bort det.?
Betsy
Hej Betsy! Absolut kan man det! Ett förslag är att mixa och passera grönsakerna som ytterligare smaksättning i såsen. Lycka till! Hälsningar Elin
ICA-köket
Jag undrar varför man hackade vitlök till svampen... den är inte med sen.
Nicklas
Hej Nicklas! Sorry att det hade missats! Men nu är receptet uppdaterat. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Köttet blir otroligt mört och gott på detta vis.
Camilla