Helstekt oxfilé med rostade rotisar och bearnaisesås

50
3
Helstekt oxfilé med rostade rotisar och bearnaisesås

Börja med att steka oxfilén och skjutsa in i ugnen. Under tiden fixar du till de rostade rotfrukterna och när rotfrukterna rostas i ugnen gör du bearnaisesåsen - eller ta genvägen via färdig bea. Lyxmiddagen är klar!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Helstekt oxfilé med rostade rotisar och bearnaisesås

Ingredienser

4 portioner

Helstekt oxfilé

800 g oxfilé i bit
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
50 g smör
1/2 kruka timjan

Rostade rotisar

6 morötter
6 palsternackor
6 polkabetor (eller vanliga rödbetor)
1/2 kruka timjan
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Bearnaisesås

2 schalottenlökar
4 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
1 tsk fänkålsfrön
3 tsk torkad dragon
2 äggulor
200 g smör
salt och peppar

Gör så här

Helstekt oxfilé
Rostade rotisar
Bearnaisesås

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Martin

2023-01-29

Låter gott Men hur för man om man inte har 2 ugnar och allt ska vara klart samtidigt ? Köttet och grönsakerna görs ju på olika temperaturer

Sven erland

2021-03-24

Mums

Jenny

2016-06-07

Ser gott ut

Näringsvärde per portion

Energi 2552 KJ / 610 kCal
Fett 32 g
Salt 324 g
Kolhydrater 29 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden