Helstekt oxfilé med rostade rotisar och bearnaisesås
Helstekt oxfilé med rostade rotfrukter med hemmagjord bearnaisesås. Mums! Under tiden rotfrukterna rostas förbereder du oxfilén och när köttet är i ugnen gör du bearnaisesåsen - eller ta genvägen via färdig bea. Lyxmiddagen är klar!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
4 portioner
Rostade rotisar
6 morötter
6 palsternackor
6 polkabetor (eller vanliga rödbetor)
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1/2 kruka timjan
Helstekt oxfilé
800 g oxfilé i bit
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
50 g smör
1/2 kruka timjan
Bearnaisesås
2 schalottenlökar
4 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
1 tsk fänkålsfrön
3 tsk torkad dragon
2 äggulor
200 g smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2552 KJ / 610 kCal
Fett32 g
Salt3.24 g
Kolhydrater29 g
Protein47 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Låter gott Men hur för man om man inte har 2 ugnar och allt ska vara klart samtidigt ? Köttet och grönsakerna görs ju på olika temperaturer
Martin
2023-01-29Hej Martin! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat arbetsgången, hoppas det ska vara enklare att följa receptet och få allt klart samtidigt. Ett tips är att läsa igenom recept i förväg och förbereda sådant som går, tex hacka löken, plocka örtkryddorna och ställa dem åtsidan tills de ska användas. Smaklig måltid. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-31Mums
Sven erland
2021-03-24Ser gott ut
Jenny
2016-06-07