Kryddstekt oxfilé med rödvinssky

41
2
Kryddstekt oxfilé med rödvinssky

Oxfilé är en festlig råvara som passar utmärkt till nyårsmiddagen. Här serveras den med en mustig rödvinssky. Krydda köttet med koriander, timjan, fänkål och enbär och låt det bli saftigt och mört i ugnen. Gott tillsammans med sotad broccoli.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Kryddstekt oxfilé med rödvinssky

Ingredienser

6 portioner
600 g putsad oxfilé
1 tsk hela svartpepparkorn
8 enbär
2 tsk fänkålsfrön
1 tsk torkad timjan
1 tsk malen koriander
1 tsk salt
smör

Rödvinssky

2 dl rött vin
1 msk konc kalvfond
3 dl vatten
1/2 - 1 msk honung
2 msk färskpressad citronjuice
salt
peppar
ev konjak till såsen

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Anna

2020-12-31

Jättegod kryddblandning

Erik andreas

2020-12-31

Att koka såsen skulle stått först. Annars så smakar det super😊👍

Näringsvärde per portion

Energi 959 KJ / 229 kCal
Fett 7 g
Salt 1.87 g
Kolhydrater 9 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden