Kryddstekt oxfilé med rödvinssky

40
2
Kryddstekt oxfilé med rödvinssky

Oxfilé är en festlig råvara som passar utmärkt till nyårsmiddagen. Här serveras den med en mustig rödvinssky. Krydda köttet med koriander, timjan, fänkål och enbär och låt det bli saftigt och mört i ugnen. Gott tillsammans med sotad broccoli.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Kryddstekt oxfilé med rödvinssky

Ingredienser

6 portioner
600 g
putsad oxfilé
1 tsk
hela svartpepparkorn
8
enbär
2 tsk
fänkålsfrön
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
malen koriander
1 tsk
salt
-
smör

Rödvinssky

2 dl
rött vin
1 msk
konc kalvfond
3 dl
vatten
1/2 - 1 msk
honung
2 msk
färskpressad citronjuice
-
salt
-
peppar
-
ev konjak till såsen

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Anna

2020-12-31

Jättegod kryddblandning

Erik andreas

2020-12-31

Att koka såsen skulle stått först. Annars så smakar det super😊👍

Näringsvärde per portion

Energi 959 KJ / 229 kCal
Fett 7 g
Salt 1.87 g
Kolhydrater 9 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept