Kryddstekt oxfilé med rödvinssky

Oxfilé är en festlig råvara som passar utmärkt till nyårsmiddagen. Här serveras den med en mustig rödvinssky. Krydda köttet med koriander, timjan, fänkål och enbär och låt det bli saftigt och mört i ugnen. Gott tillsammans med sotad broccoli.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ingredienser
6 portioner
600 g putsad oxfilé
1 tsk hela svartpepparkorn
8 enbär
2 tsk fänkålsfrön
1 tsk torkad timjan
1 tsk malen koriander
1 tsk salt
smör
Rödvinssky
2 dl rött vin
1 msk konc kalvfond
3 dl vatten
1/2 - 1 msk honung
2 msk färskpressad citronjuice
salt
peppar
ev konjak till såsen
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi959 KJ / 229 kCal
Fett7 g
Salt1.87 g
Kolhydrater9 g
Protein23 g
Kommentarer
Nej, nej, nej. Smakar hostmedicin.
Marie
2024-12-31Jättegod kryddblandning
Anna
2020-12-31Att koka såsen skulle stått först. Annars så smakar det super😊👍
Erik andreas
2020-12-31