Oxfilé med ugnsstekta rotsaker och caesardressing

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
6
Oxfilé med ugnsstekta rotsaker och caesardressing

Festlig och lyxig oxfilé serverad med krispiga ugnsstekta rotsaker och en underbar caesardressing - jättegott! Tar lite längre tid att tillaga men går enkelt att förbereda så att maten sedan kan sköta sig själv i ugnen. Servera och njut.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Oxfilé med ugnsstekta rotsaker och caesardressing

Ingredienser

4 portioner

Oxfilé med ugnsstekta rotsaker

4 skivor oxfilé (4 skivor motsvarar ca 600 g)
1 kg rotfrukter (t ex svartrot, morot och palsternacka)
500 g potatis (t ex sparrispotatis)
4 stora schalottenlökar
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör

Dressing

1 liten burk sardeller (1 burk är ca 50 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1/2 pressad citron
1 dl riven parmesan
1 äggula
1 1/2 dl rapsolja

Till servering

1 romansalladshuvud
lite parmesan
4 rostade tunna långa brödskivor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Löjligt bra recept. Används fortfarande efter 14 år. Caesardressingen är så bra att vi inte gör den för ofta - vill inte för vad som helst tröttna på den. Alla andra dressingar som jag smakat känns som urtråkiga efter att denna provades första gången. Den restaurang som tar detta recept till sin sallad kommer att få stående ovationer. Högsta betyg!

Jörgen

2020-12-31

Jättegott! Bytte oxfilen mot fläskfile och hoppade över svartrötterna. Gillades av alla.

Marie

2006-01-14

Denna recept var enkelt att förbereda. Tyvärre fick jag inte tag på svartröttar, men det gick bra endå

Karen

2006-01-07

Testa liknande recept

Caesarsallad
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sardellkräm
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfisknicoise
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostad schalottenlök med soltorkade tomater och bacon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga