Oxfilé med ugnsstekta rotsaker och caesardressing
Festlig och lyxig oxfilé serverad med krispiga ugnsstekta rotsaker och en underbar caesardressing - jättegott! Tar lite längre tid att tillaga men går enkelt att förbereda så att maten sedan kan sköta sig själv i ugnen. Servera och njut.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
4 portioner
Oxfilé med ugnsstekta rotsaker
4 skivor oxfilé (4 skivor motsvarar ca 600 g)
1 kg rotfrukter (t ex svartrot, morot och palsternacka)
500 g potatis (t ex sparrispotatis)
4 stora schalottenlökar
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
Dressing
1 liten burk sardeller (1 burk är ca 50 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1/2 pressad citron
1 dl riven parmesan
1 äggula
1 1/2 dl rapsolja
Till servering
1 romansalladshuvud
lite parmesan
4 rostade tunna långa brödskivor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Löjligt bra recept. Används fortfarande efter 14 år. Caesardressingen är så bra att vi inte gör den för ofta - vill inte för vad som helst tröttna på den. Alla andra dressingar som jag smakat känns som urtråkiga efter att denna provades första gången. Den restaurang som tar detta recept till sin sallad kommer att få stående ovationer. Högsta betyg!
Jörgen
2020-12-31Jättegott! Bytte oxfilen mot fläskfile och hoppade över svartrötterna. Gillades av alla.
Marie
2006-01-14Denna recept var enkelt att förbereda. Tyvärre fick jag inte tag på svartröttar, men det gick bra endå
Karen
2006-01-07