Festlig och lyxig oxfilé serverad med krispiga ugnsstekta rotsaker och en underbar caesardressing - jättegott! Tar lite längre tid att tillaga men går enkelt att förbereda så att maten sedan kan sköta sig själv i ugnen. Servera och njut.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2005
Rätten innehåller ägg och mjölk men är är glutenfri, om man väljer bröd utan gluten.
Gör äggfri: uteslut caesardressingen och bjud med t ex rödvinssås. Använd t ex lagrad västerbottenost i stället för parmesan och servera med äggfritt bröd.
Gör mjölkfri: stek köttet i olja eller mjölkfritt margarin. Uteslut caesardressingen och bjud med t ex rödvinssås. Använd mjölkfri ersättningsprodukt för ost och välj mjölkfritt bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jörgen
2020-12-31Löjligt bra recept. Används fortfarande efter 14 år. Caesardressingen är så bra att vi inte gör den för ofta - vill inte för vad som helst tröttna på den. Alla andra dressingar som jag smakat känns som urtråkiga efter att denna provades första gången. Den restaurang som tar detta recept till sin sallad kommer att få stående ovationer. Högsta betyg!
Marie
2006-01-14Jättegott! Bytte oxfilen mot fläskfile och hoppade över svartrötterna. Gillades av alla.
Karen
2006-01-07Denna recept var enkelt att förbereda. Tyvärre fick jag inte tag på svartröttar, men det gick bra endå