Helstekt fläskkarré

Betyg 4.1 av 5.82 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Helstekt fläskkarré

Helstekt fläskkarré gör succé på festen. Du rör smidigt ihop en marinad av olja, soja och kryddor samt gärna hickory liquid smoke essens. Köttet marineras och tillagas i ugn. Ananasglaze penslas under tillagningen och det är anledningen till succén.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Helstekt fläskkarré

Ingredienser

10 portioner
2 kg benfri fläskkarré

Marinad

1 dl kinesisk soja
2 msk grillkrydda
2 msk torkad timjan
1/2 dl rapsolja
några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak)

Glaze

ananas glaze (se länk i beredningstexten)

Gör så här

02:00:00
01:30:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Ingår ananasglazen i marinaden, det verkar så på ingredientslistan. Så jag blandade i den. Men sen står det att man ska pensla på ananasglaze. Menar ni marinad eller skulle de inte blandas samman? Ska ananasglazen koka. I receptet står det bara att de ska blandas ihop, men i tipset står det att den ska kokas.

    Viveka

    Hej Viveka! Marinaden och ananasglazen ska inte blandas. Glazen penslas på köttets några gånger under tiden köttet står i ugnen. Ananasglazen ska inte koka, det står fel i tipset. Vi ska genast rätta till det. Hoppas Fläskkarrén blev god ändå. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Jättegod festmat. Supert recept!

    Eva

  • Supergott! Tog ut den vid 74 grader, kommer att ta den på 70 nästa gång. Blir väldigt välstekt vid 80, men köttet är ändå mört och saftigt.

    Ingela

  • Lagade igår fast utan glazen. Blev jättegott. Gjorde gräddsås till

    Madeleine

  • Ska lätt röka först sen blir det ugnen ja grilla till pålägg återkommer med resultatet

    Anders

  • Super gott!

    Jaqueline

  • Hejsan! Vi håller också med om att tiden ska vara 1 1/2-2 timmar så nu har vi ändrat i receptet.

    Ica-köket

  • Tiden till 80 gr är ca 2 timmar och inte 45 min.

    Jan olof

  • Jag håller med Carina. 45 minuter räcker inte alls, men att vänta på något gott.....

    Inger

  • Jag älskar det här receptet och det blir alltid populärt när man bjuder på det. Karrén är otroligt saftig och smakrik. För mig tar det dock alltid mycket längre att tillaga den. De 45 minuter i ugn som anges i receptet räcker inte på långa vägar. Det är mer i stil med 2 timmar! Väl värt väntan men viktigt att veta om man ska planera en middag.

    Carina

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. ananasglaze och serveringsförslag.
Energi1656 KJ / 395 kCal
Fett27 g
Salt2.7 g
Kolhydrater2 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Barbecue-karré
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kimchigryta (Kimchi Jjigae)
    Betyg 3.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rökig Rimlag
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rostade kycklingben i gochujangsås
    Betyg 3.2 av 5.98 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Barbecue-glaze
    Betyg 2.8 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad fläskkarré
    Betyg 4 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad