Helstekt fläskkarré

Helstekt fläskkarré gör succé på festen. Du rör smidigt ihop en marinad av olja, soja och kryddor samt gärna hickory liquid smoke essens. Köttet marineras och tillagas i ugn. Ananasglaze penslas under tillagningen och det är anledningen till succén.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Gör så här
02:00:00
01:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. ananasglaze och serveringsförslag.
Energi1656 KJ / 395 kCal
Fett27 g
Salt2.7 g
Kolhydrater2 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
14 stIngår ananasglazen i marinaden, det verkar så på ingredientslistan. Så jag blandade i den. Men sen står det att man ska pensla på ananasglaze. Menar ni marinad eller skulle de inte blandas samman? Ska ananasglazen koka. I receptet står det bara att de ska blandas ihop, men i tipset står det att den ska kokas.
Viveka
Hej Viveka! Marinaden och ananasglazen ska inte blandas. Glazen penslas på köttets några gånger under tiden köttet står i ugnen. Ananasglazen ska inte koka, det står fel i tipset. Vi ska genast rätta till det. Hoppas Fläskkarrén blev god ändå. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Jättegod festmat. Supert recept!
Eva
Supergott! Tog ut den vid 74 grader, kommer att ta den på 70 nästa gång. Blir väldigt välstekt vid 80, men köttet är ändå mört och saftigt.
Ingela
Lagade igår fast utan glazen. Blev jättegott. Gjorde gräddsås till
Madeleine
Ska lätt röka först sen blir det ugnen ja grilla till pålägg återkommer med resultatet
Anders
Super gott!
Jaqueline
Hejsan! Vi håller också med om att tiden ska vara 1 1/2-2 timmar så nu har vi ändrat i receptet.
Ica-köket
Tiden till 80 gr är ca 2 timmar och inte 45 min.
Jan olof
Jag håller med Carina. 45 minuter räcker inte alls, men att vänta på något gott.....
Inger
Jag älskar det här receptet och det blir alltid populärt när man bjuder på det. Karrén är otroligt saftig och smakrik. För mig tar det dock alltid mycket längre att tillaga den. De 45 minuter i ugn som anges i receptet räcker inte på långa vägar. Det är mer i stil med 2 timmar! Väl värt väntan men viktigt att veta om man ska planera en middag.
Carina