Helstekt fläskkarré
Helstekt fläskkarré gör succé på festen. Du rör smidigt ihop en marinad av olja, soja och kryddor samt gärna hickory liquid smoke essens. Köttet marineras och tillagas i ugn. Ananasglaze penslas under tillagningen och det är anledningen till succén.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
10 portioner
2 kg benfri fläskkarré
Marinad
1 dl kinesisk soja
2 msk grillkrydda
2 msk torkad timjan
1/2 dl rapsolja
några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak)
ananas glaze (se länk i beredningstexten)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. ananasglaze och serveringsförslag.
Energi1656 KJ / 395 kCal
Fett27 g
Salt2.7 g
Kolhydrater2 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod festmat. Supert recept!
Eva
2021-05-13Supergott! Tog ut den vid 74 grader, kommer att ta den på 70 nästa gång. Blir väldigt välstekt vid 80, men köttet är ändå mört och saftigt.
Ingela
2021-02-07Lagade igår fast utan glazen. Blev jättegott. Gjorde gräddsås till
Madeleine
2019-07-08