Helstekt fläskkarré
Helstekt fläskkarré gör succé på festen. Du rör smidigt ihop en marinad av olja, soja och kryddor samt gärna hickory liquid smoke essens. Köttet marineras och tillagas i ugn. Ananasglaze penslas under tillagningen och det är anledningen till succén.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
10 portioner
2 kg benfri fläskkarré
Marinad
1 dl kinesisk soja
2 msk grillkrydda
2 msk torkad timjan
1/2 dl rapsolja
några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak)
ananas glaze (se länk i beredningstexten)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på grillkryddan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat exkl. ananasglaze och serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Om du vill så kan du förbereda rätten.
2-3 dagar före: Gör inköp. Koka ananasglaze. Blanda marinaden till köttet.
Dagen före: Marinera och stek köttet. Täck och ställ kallt.
2-3 timmar före servering: Värm köttet i 1-1 1/2 timme i 100°C. Skär upp köttet vid serveringen och pensla över resten av glazen.
2-3 dagar före: Gör inköp. Koka ananasglaze. Blanda marinaden till köttet.
Dagen före: Marinera och stek köttet. Täck och ställ kallt.
2-3 timmar före servering: Värm köttet i 1-1 1/2 timme i 100°C. Skär upp köttet vid serveringen och pensla över resten av glazen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1656 KJ / 395 kCal
Fett27 g
Salt2.7 g
Kolhydrater2 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod festmat. Supert recept!
Eva
2021-05-13Supergott! Tog ut den vid 74 grader, kommer att ta den på 70 nästa gång. Blir väldigt välstekt vid 80, men köttet är ändå mört och saftigt.
Ingela
2021-02-07Lagade igår fast utan glazen. Blev jättegott. Gjorde gräddsås till
Madeleine
2019-07-08