Helstekt fläskkarré gör succé på festen. Du rör smidigt ihop en marinad av olja, soja och kryddor samt gärna hickory liquid smoke essens. Köttet marineras och tillagas i ugn. Ananasglaze penslas under tillagningen och det är anledningen till succén.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2007
Läs noga ingrediensförteckningen på grillkryddan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör mer klimaträtt: servera med rostad potatis/potatissallad och en stor sallad så köttet räcker till 6 portioner. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Eva
2021-05-13Jättegod festmat. Supert recept!
Ingela
2021-02-07Supergott! Tog ut den vid 74 grader, kommer att ta den på 70 nästa gång. Blir väldigt välstekt vid 80, men köttet är ändå mört och saftigt.
Madeleine
2019-07-08Lagade igår fast utan glazen. Blev jättegott. Gjorde gräddsås till