Helstekt fläskkarré

65
13
Helstekt fläskkarré

Helstekt fläskkarré gör succé på festen. Du rör smidigt ihop en marinad av olja, soja och kryddor samt gärna hickory liquid smoke essens. Köttet marineras och tillagas i ugn. Ananasglaze penslas under tillagningen och det är anledningen till succén.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Helstekt fläskkarré

Ingredienser

10 portioner
2 1/2 kg benfri fläskkarré

Marinad

1 dl kinesisk soja
2 msk grillkrydda
2 msk timjan
1/2 dl rapsolja
några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grillkryddan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: servera med rostad potatis/potatissallad och en stor sallad så köttet räcker till 6 portioner. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Om du vill så kan du förbereda rätten.
2-3 dagar före: Gör inköp. Koka ananasglaze. Blanda marinaden till köttet.
Dagen före: Marinera och stek köttet. Täck och ställ kallt.
2-3 timmar före servering: Värm köttet i 1-1 1/2 timme i 100°C. Skär upp köttet vid serveringen och pensla över resten av glazen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Eva

2021-05-13

Jättegod festmat. Supert recept!

Ingela

2021-02-07

Supergott! Tog ut den vid 74 grader, kommer att ta den på 70 nästa gång. Blir väldigt välstekt vid 80, men köttet är ändå mört och saftigt.

Madeleine

2019-07-08

Lagade igår fast utan glazen. Blev jättegott. Gjorde gräddsås till

Näringsvärde per portion

Energi 1981 KJ / 474 kCal
Fett 32 g
Salt 2.13 g
Kolhydrater 1 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden