Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helstekt fläskkarré

Helstekt fläskkarré gör succé på festen. Du rör smidigt ihop en marinad av olja, soja och kryddor samt gärna hickory liquid smoke essens. Köttet marineras och tillagas i ugn. Ananasglaze penslas under tillagningen och det är anledningen till succén.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Putsa köttet och lägg det i en plastpåse.
  2. Häll på marinaden så att allt kött täcks. Låt ligga i kyl minst 2 timmar, men gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Ta upp köttet ur marinaden. Lägg det i en långpanna, salta och peppra. Tillaga i ugnen i ca 1 1/2-2 timmar (innertemperatur ca 80°C). Pensla över Ananasglaze ett par gånger under tillagningen, spara lite till serveringen.
  5. Låt köttet vila 15-20 minuter. Skär upp köttet och fördela resten av ananasglazen över.
  6. Serveras gärna till Chilipastasallad och Röd sallad med strössel.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grillkryddan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Om du vill så kan du förbereda rätten.
2-3 dagar före: Gör inköp. Koka ananasglaze. Blanda marinaden till köttet.
Dagen före: Marinera och stek köttet. Täck och ställ kallt.
2-3 timmar före servering: Värm köttet i 1-1 1/2 timme i 100°C. Skär upp köttet vid serveringen och pensla över resten av glazen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 1/2 kg benfri fläskkarré
Marinad
  • 1 dl kinesisk soja
  • 2 msk grillkrydda
  • 2 msk timjan
  • 1/2 dl rapsolja
  • ev några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!