Fejkon

14
2
Fejkon

Vegetarisk bacon kallas för fejkon och kan göras på många olika sätt! Här gör vi morotsbacon – helt växtbaserad krispig bacon gjord på tunt hyvlad morot kryddad med en rökig marinad och rostad i ugn. Passar som vego bacon i såväl hamburgaren som till brunchen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Fejkon

Ingredienser

4 portioner
3 msk japansk soja
2 msk neutral rapsolja
1/2 msk lönnsirap
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk svartpeppar
2 krm liquid smoke eller 1 tsk rökt paprikapulver
2 stora morötter (à ca 150 g)

Serveringsförslag

scrambled tofu (vegansk äggröra)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Karin

2021-01-29

Goda men mjuka, inte krispiga.

Björn

2021-01-24

Ger samma rökighet och sälta som bacon, men i övrigt helt annan smak och textur tycker jag. Gott som vegetariskt krisp.

Näringsvärde per portion

Energi 422 KJ / 101 kCal
Fett 7 g
Salt 2 g
Kolhydrater 8 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept