Fejkon

Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
3
Fejkon

Vegetarisk bacon kallas för fejkon och kan göras på många olika sätt! Här gör vi morotsbacon – helt växtbaserad krispig bacon gjord på tunt hyvlad morot kryddad med en rökig marinad och rostad i ugn. Passar som vego bacon i såväl hamburgaren som till brunchen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Fejkon

Ingredienser

4 portioner
3 msk  japansk soja
2 msk  neutral rapsolja
1/2 msk  lönnsirap
1 tsk  vitlökspulver
1/2 tsk  svartpeppar
2 krm  liquid smoke eller 1 tsk rökt paprikapulver
2   stora morötter (à ca 150 g)

Serveringsförslag

scrambled tofu (vegansk äggröra)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

De ser ut som bacon och sältan, det rökiga och texturen påminner en hel del men i övrigt var det långt ifrån bacon. Jag lyckades också bara få hälften krispiga, de andra var mjuka. Jag skulle kunna sträcka mig till att säga rotfruktschips med baconsmak gällande de krispig men oavsett var det ett gott snacks.

Ester

2022-07-13

Goda men mjuka, inte krispiga.

Karin

2021-01-29

Ger samma rökighet och sälta som bacon, men i övrigt helt annan smak och textur tycker jag. Gott som vegetariskt krisp.

Björn

2021-01-24

Näringsvärde per portion

Energi422 KJ / 101 kCal
Fett7 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Rostade kycklingben i gochujangsås
Betyg 3.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatistortilla med rökt yoghurt och laxrom
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiliheta vegobitar med avokadokräm
Betyg 3.3 av 5.
91 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökiga mandlar med flingsalt
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökig Rimlag
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga