Fejkon
Vegetarisk bacon kallas för fejkon och kan göras på många olika sätt! Här gör vi morotsbacon – helt växtbaserad krispig bacon gjord på tunt hyvlad morot kryddad med en rökig marinad och rostad i ugn. Passar som vego bacon i såväl hamburgaren som till brunchen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
3 msk japansk soja
2 msk neutral rapsolja
1/2 msk lönnsirap
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk svartpeppar
2 krm liquid smoke eller 1 tsk rökt paprikapulver
2 stora morötter (à ca 150 g)
Serveringsförslag
scrambled tofu (vegansk äggröra)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi422 KJ / 101 kCal
Fett7 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Kommentarer
De ser ut som bacon och sältan, det rökiga och texturen påminner en hel del men i övrigt var det långt ifrån bacon. Jag lyckades också bara få hälften krispiga, de andra var mjuka. Jag skulle kunna sträcka mig till att säga rotfruktschips med baconsmak gällande de krispig men oavsett var det ett gott snacks.
Ester
2022-07-13Goda men mjuka, inte krispiga.
Karin
2021-01-29Ger samma rökighet och sälta som bacon, men i övrigt helt annan smak och textur tycker jag. Gott som vegetariskt krisp.
Björn
2021-01-24