Röd sallad med nötströssel
Röd sallad med nötströssel är en enkel och välsmakande sallad. Rosso- och rosésallad blandas med röd lök, paprika, oliv och fetaost. Nötströssel är en spännande nötblandning av solrosfrön, pinjenötter och hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
10 portioner
1 lollo rossosalladshuvud
1 rosésalladshuvud
1/2 rödlök
1/2 gurka
ca 150 g rostad paprika på burk
ca 20 svarta oliver
150 g fetaost
röd basilika till garnering
Nötströssel
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pinjenötter
1 dl hasselnötter
1 tsk olja
1/2 tsk salt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på den rostade paprikan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd tofu istället för fetaost.
Gör så här
Tips
Förbered
1-2 dagar före: Saltrosta nötterna och fröna. Ansa och riv salladen. Skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller täta plastpåsar.
2-3 timmar före servering: Skiva lök och gurka till den röda salladen. Vänd ihop hela salladen. Strö över nöt- och fröblandningen strax före servering.
1-2 dagar före: Saltrosta nötterna och fröna. Ansa och riv salladen. Skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller täta plastpåsar.
2-3 timmar före servering: Skiva lök och gurka till den röda salladen. Vänd ihop hela salladen. Strö över nöt- och fröblandningen strax före servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer