Röd sallad med nötströssel

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Röd sallad med nötströssel

Röd sallad med nötströssel är en enkel och välsmakande sallad. Rosso- och rosésallad blandas med röd lök, paprika, oliv och fetaost. Nötströssel är en spännande nötblandning av solrosfrön, pinjenötter och hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Röd sallad med nötströssel

Ingredienser

10 portioner
1   lollo rossosalladshuvud
1   rosésalladshuvud
1/2   rödlök
1/2   gurka
ca 150 g  rostad paprika på burk
ca 20   svarta oliver
150 g  fetaost
röd basilika till garnering

Nötströssel

1/2 dl  solrosfrön
1/2 dl  pinjenötter
1 dl  hasselnötter
1 tsk  olja
1/2 tsk  salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den rostade paprikan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu istället för fetaost.

Gör så här

Tips

Förbered
1-2 dagar före: Saltrosta nötterna och fröna. Ansa och riv salladen. Skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller täta plastpåsar.
2-3 timmar före servering: Skiva lök och gurka till den röda salladen. Vänd ihop hela salladen. Strö över nöt- och fröblandningen strax före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hemlagad müsli
Betyg 3.2 av 5.
128 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nöt- och nyponbröd
Betyg 3.3 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsfröbit med hasselnötter och aprikoser
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.
319 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mumsig müsli
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga