Röd sallad med nötströssel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Röd sallad med nötströssel

Röd sallad med nötströssel är en enkel och välsmakande sallad. Rosso- och rosésallad blandas med röd lök, paprika, oliv och fetaost. Nötströssel är en spännande nötblandning av solrosfrön, pinjenötter och hasselnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nötströssel: Rosta solrosfrön, pinjenötter och grovt hackade hasselnötter i torr het panna. Vänd ner oljan och strö över salt.
  2. Ansa och riv salladen i bitar. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skiva gurkan. Skär den rostade paprikan i mindre bitar.
  3. Vänd ihop salladen med rödlök, gurka, rostad paprika och oliver. Smula över fetaost och garnera med röd basilika. Strö över nötströsslet.
  4. Serveras gärna till Helstekt fläskkarré och Chilipastasallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den rostade paprikan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu istället för fetaost.

Tips

Förbered
1-2 dagar före: Saltrosta nötterna och fröna. Ansa och riv salladen. Skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller täta plastpåsar.
2-3 timmar före servering: Skiva lök och gurka till den röda salladen. Vänd ihop hela salladen. Strö över nöt- och fröblandningen strax före servering.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 lollo rossosalladshuvud
  • 1 rosésalladshuvud
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 gurka
  • ca 150 g rostad paprika på burk
  • ca 20 svarta oliver
  • 150 g fetaost
  • röd basilika till garnering
Nötströssel
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan