Röd sallad med nötströssel

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Röd sallad med nötströssel

Röd sallad med nötströssel är en enkel och välsmakande sallad. Rosso- och rosésallad blandas med röd lök, paprika, oliv och fetaost. Nötströssel är en spännande nötblandning av solrosfrön, pinjenötter och hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Röd sallad med nötströssel

Ingredienser

10 portioner
1   lollo rossosalladshuvud
1   rosésalladshuvud
1/2   rödlök
1/2   gurka
ca 150 g  rostad paprika på burk
ca 20   svarta oliver
150 g  fetaost
röd basilika till garnering

Nötströssel

1/2 dl  solrosfrön
1/2 dl  pinjenötter
1 dl  hasselnötter
1 tsk  olja
1/2 tsk  salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den rostade paprikan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu istället för fetaost.

Gör så här

Tips

Förbered
1-2 dagar före: Saltrosta nötterna och fröna. Ansa och riv salladen. Skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller täta plastpåsar.
2-3 timmar före servering: Skiva lök och gurka till den röda salladen. Vänd ihop hela salladen. Strö över nöt- och fröblandningen strax före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Räksallad rosé
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äpple- och blomkålssallad i yoghurt
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemlagad müsli
Betyg 3.1 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nöt- och nyponbröd
Betyg 3.3 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Honungsfröbit med hasselnötter och aprikoser
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga