Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pulled pork med chili bearnaise och lime aioli

Pulled pork som får en härlig smak av liquid smoke, kalvfond, rödvin och kryddor. Servera i hamburgerbröd tillsammans med chili bearnaise, lime aioli, picklad rödlök och en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pulled pork: Ansa fläskkarrén. Blanda paprikapulver, kummin, salt, peppar och vitlök och gnid in i köttet.
  2. Bryn köttet runt om så det får en fin stekyta. Lägg köttet i en gryta tillsammans med rödvin, fond, liquid smoke, tomatpuré och vatten och låt småputtra under lock i ca 6 timmar tills köttet faller isär och är trådigt. 
  3. Ta upp köttet och finfördela i strimlor. 
  4. Tillbehör: Fördela köttet i hamburgerbröden med salladsblad och gärna Picklad rödlök.
  5. Servera med såser och en fräsch sallad gjord på ruccola och cocktailtomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.

Recept och bild i samarbete med Eriks® såser.

Ingredienser

Portioner: 4
Pulled pork
  • 800 g fläskkarré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl rött vin
  • 1/2 dl koncentrerad kalvfond
  • 1 msk liquid smoke
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 l vatten
Tillbehör
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad (till burgarna)
  • picklad rödlök (se länk i steg 4 för recept)
  • 1/2 burk chilibearnaise (à 230 g)
  • 1/2 burk aioli (à 230 g)
  • ruccola
  • cocktailtomater
Lägg till i inköpslistan