Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rökta räkor med chipotledipp

Rökta räkor med chipotledipp är en fantastisk förrätt som passar utmärkt på sommaren. Du grillar räkor och dippar dem sedan i den utsökta chipotlesåsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa rostad paprika med matyoghurt och chipotlepaste. Smaka av med salt.
  2. Lägg räkor på ett rejält ark dubbelvikt ugnsfolie. Häll över rökarom. Blanda och vik ihop noga. Låt ligga på grillen i 2 minuter.
  3. Pressa över limejuice. Skala vid bordet och dippa i såsen.

Tips

Gott till: Grillat bröd (som förrätt).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hel rostad paprika (finns på burk) eller strimlad rostad paprika (1 hel paprika motsvarar 1/2 burk strimlad rostad paprika )
  • 2 dl matyoghurt
  • ca 1 1/2 tsk chipotlepaste
  • 1 tsk salt
  • 500 g räkor med skal
  • folieark
  • 2 1/2 tsk rökarom, t ex Liquid smoke
  • juicen från 1/2 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 657 kJ / 0 kCal
Läs mer om näringsvärden