Musslor och potatissallad med parmesandressing

3
1
Musslor och potatissallad med parmesandressing

Lyx lyx lyx kan man säga om den här rätten. Halstrade kammusslor är något av det bästa vi har. Och denna ljuva parmesandressing är minst lika god den också. Det här är verkligen något du kan bjuda dina fredagsgäster på.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021

Musslor och potatissallad med parmesandressing

Ingredienser

4 portioner
900 g
sommarpotatis

Parmesandressing

1/2
citron (finrivet skal och saften)
1 dl
finriven parmesanost
2 dl
crème fraiche
1 dl
majonnäs
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar

Sallad och musslor

1
förp romansallad
1/2
förp rädisor (à 220 g)
1
förp färsk gräslök (à 20 g)
1
förp kammusslor (à 150 g)
1 msk
olja
200 g
blåmusselkött
1 dl
hyvlad parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ost ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ och crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano. Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Låt båda musselsorterna rinna av på hushållspapper innan de steks.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Elizabet

2021-09-03

Potatissalladen var grymt god! Om man inte gillar seafood skulle jag ta kyckling istället

Näringsvärde per portion

Energi 2456 KJ / 587 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept