Musslor och potatissallad med parmesandressing
Lyx lyx lyx kan man säga om den här rätten. Halstrade kammusslor är något av det bästa vi har. Och denna ljuva parmesandressing är minst lika god den också. Det här är verkligen något du kan bjuda dina fredagsgäster på.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022
Ingredienser
Parmesandressing
Sallad och musslor
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ost ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ och crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano. Välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så himla god dressing, jag hade inte heller kapris hemma men funkade jättebra med lite extra salt.
Eva
2022-05-19Gick jättebra utan kammusslor, såna hittade jag inte i butiken jag besökte. Kapris glömde jag köpa men det blev jättegott. Jag är ovan kock och receptet var enkelt att följa. Parmesanmajonäsen var ruskigt smarrig.
Lasse
2022-04-18Potatissalladen var grymt god! Om man inte gillar seafood skulle jag ta kyckling istället
Elizabet
2021-09-03