Paella med kyckling och musslor

8
3
Paella med kyckling och musslor

En vacker gul och saffransdoftande paella är busenkelt att göra. Grunden är arborioriset som kokas i buljong tillsammans med saffran. Paellan serverar du med strimlad kycklingfilé, musslor och vackert röd paprika. Toppas med gröna ärtor och persilja.

Skriv ut
Paella med kyckling och musslor

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
1
gul lök
3 msk
olivolja
3 dl
arborioris
1/2 g
saffran
1 dl
vitt matlagningsvin
9 - 10 dl
vatten
2
hönsbuljongtärningar
300 g
kycklingfilé
1
röd paprika
1 msk
hackad persilja
1
citron
-
salt
-
peppar
1
förp fryst blåmusselkött (à 200 g)
2 dl
frysta ärtor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Therese

1/24/2021

Kompletterade med räkor också.

Per-arne

3/14/2019

Det e gott. Varför förstöra en traditionell rätt med färdig bbq- minutkyckling och vitkål. Och risvalet förstår jag inte, ingen risotto man lagar, Sen saknar jag Chorizon, räkor, musslor och bläckfisk.

Anna-carin

3/2/2019

Mycket gott! Hoppade dock över musslorna och använde färdig minutkyckling med bbq-smak, och tillsatte lite vitkål för att fylla ut.

Näringsvärde per portion

Energi 2183 KJ / 519 kCal
Fett 14 g
Salt 5.8 g
Kolhydrater 62 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept