Paella med kyckling och musslor

Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
4
Paella med kyckling och musslor

En vacker gul och saffransdoftande paella är busenkelt att göra. Grunden är arborioriset som kokas i buljong tillsammans med saffran. Paellan serverar du med strimlad kycklingfilé, musslor och vackert röd paprika. Toppas med gröna ärtor och persilja.

Paella med kyckling och musslor

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
3 msk olivolja
3 dl arborioris
1/2 g saffran
1 dl vitt matlagningsvin
9 - 10 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
300 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 msk hackad persilja
1 citron
salt
peppar
1 förp fryst blåmusselkött (à 200 g)
2 dl frysta ärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Cayennepeppar hade varit gott som krydda, annars uppskattad av hela familjen!

Hanna

2023-07-15

Kompletterade med räkor också.

Therese

2021-01-24

Det e gott. Varför förstöra en traditionell rätt med färdig bbq- minutkyckling och vitkål. Och risvalet förstår jag inte, ingen risotto man lagar, Sen saknar jag Chorizon, räkor, musslor och bläckfisk.

Per-arne

2019-03-14

Näringsvärde per portion

Energi2183 KJ / 519 kCal
Fett14 g
Salt5.8 g
Kolhydrater62 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Paella med skaldjur
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vardagspaella med saffran, kyckling och musslor
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quornpaella
Betyg 2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Puffat paellaris
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga