Paella med kyckling och musslor
En vacker gul och saffransdoftande paella är busenkelt att göra. Grunden är arborioriset som kokas i buljong tillsammans med saffran. Paellan serverar du med strimlad kycklingfilé, musslor och vackert röd paprika. Toppas med gröna ärtor och persilja.
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
3 msk olivolja
3 dl arborioris
1/2 g saffran
1 dl vitt matlagningsvin
9 - 10 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
300 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 msk hackad persilja
1 citron
salt
peppar
1 förp fryst blåmusselkött (à 200 g)
2 dl frysta ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2183 KJ / 519 kCal
Fett14 g
Salt5.8 g
Kolhydrater62 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Cayennepeppar hade varit gott som krydda, annars uppskattad av hela familjen!
Hanna
2023-07-15Kompletterade med räkor också.
Therese
2021-01-24Det e gott. Varför förstöra en traditionell rätt med färdig bbq- minutkyckling och vitkål. Och risvalet förstår jag inte, ingen risotto man lagar, Sen saknar jag Chorizon, räkor, musslor och bläckfisk.
Per-arne
2019-03-14