Hasselbackspumpa med frökrisp och fetaost

12
5
Hasselbackspumpa med frökrisp och fetaost

Tillaga pumpa på hasselbackspotatis-vis! Resultatet blir en mjuk och saftig pumpa med ett krispigt yttre bestående av ströbröd, örter och hackade pumpakärnor. Toppa hasselbackspumpan med smulad fetaost och servera gärna med krämig yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Hasselbackspumpa med frökrisp och fetaost

Ingredienser

4 portioner
2 små butternutpumpor (à ca 500 g)
3/4 tsk salt
25 g smör
1 riven vitlöksklyfta
2 msk hackade örter (t ex rosmarin och persilja)
2 krm chilipulver

Frökrisp

1 dl pumpakärnor
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk hackad persilja
2 msk rapsolja
1 krm salt

Till servering

150 g fetaost

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Istället för panko går det fint att använda vanligt ströbröd. Servera gärna med crème fraiche eller yoghurt och sallad eller bröd.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Anders

2021-11-08

Suveränt recept! Jag är INTE vegetarian men många i min familj är. Har ikväll lagat detta för tredje gången till mig själv för att få in handgreppen och det är KANON! Nästa gång jag ska mecka detta blir till första barnbarnets 15-årskalas. Jag ser redan fram emot att göra en föreställning av Guds nåde!

Leo

2021-10-27

Mycket god maträtt! Det behövs inte men gott med tärnat hårdstekt bacon till. Snåla inte med vitlök och rosmarin!

Marie

2021-10-25

Fantastiskt gott. Detta gör vi fler gånger.