Hasselbackspumpa med frökrisp och fetaost

Tillaga pumpa på hasselbackspotatis-vis! Resultatet blir en mjuk och saftig pumpa med ett krispigt yttre bestående av ströbröd, örter och hackade pumpakärnor. Toppa hasselbackspumpan med smulad fetaost och servera gärna med krämig yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Ingredienser
4 portioner
2 små butternutpumpor (à ca 500 g)
3/4 tsk salt
25 g smör
1 riven vitlöksklyfta
2 msk hackade örter (t ex rosmarin och persilja)
2 krm chilipulver
Frökrisp
1 dl pumpakärnor
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk hackad persilja
2 msk rapsolja
1 krm salt
Till servering
150 g fetaost
Gör så här
00:40:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och hyfsat enkelt, nu ett av mina favoritrecept! Perfekt att göra matlådor av. Skippa inte frökrispet, det höjer hela rätten.
Camilla
2024-12-25Riktigt gott och lättlagat, även om det tar sin lilla tid i ugnen.
Kelly
2024-11-02Suveränt recept! Jag är INTE vegetarian men många i min familj är. Har ikväll lagat detta för tredje gången till mig själv för att få in handgreppen och det är KANON! Nästa gång jag ska mecka detta blir till första barnbarnets 15-årskalas. Jag ser redan fram emot att göra en föreställning av Guds nåde!
Anders
2021-11-08