Halstrad torsk med spenat och jordärtskockspuré
Halstrad torsk med spenat och jordärtskockspuré är en tilltalande rätt med smaker av torskfilé, babyspenat, jordärtskockor, potatis, grädde och rädisor. Den lena purén på jordärtskocka matchar fisken perfekt. Servera ihop med sallad och syrliga citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Jordärtskockspuré
600 g mjölig potatis
300 g jordärtskockor
salt
peppar
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
65 g babyspenat
125 g rädisor
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1962 KJ / 468 kCal
Fett14 g
Salt3.1 g
Kolhydrater46 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott!
Carina
2022-06-18Passar jättefint till champagne! Hade även smörstekta kantareller till. Hur gott som helst!
Anneli
2014-07-10Mycket god och frasig torsk men bäst var purén! Kan verkligen rekommenderas!
Anne
2013-04-29