Halstrad torsk med spenat och jordärtskockspuré

11
4
Halstrad torsk med spenat och jordärtskockspuré

Halstrad torsk med spenat och jordärtskockspuré är en tilltalande rätt med smaker av torskfilé, babyspenat, jordärtskockor, potatis, grädde och rädisor. Den lena purén på jordärtskocka matchar fisken perfekt. Servera ihop med sallad och syrliga citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013

Halstrad torsk med spenat och jordärtskockspuré

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Jordärtskockspuré

600 g mjölig potatis
300 g jordärtskockor
salt och peppar
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
65 g babyspenat
125 g rädisor
1 citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Lägg några kokta potatisbitar åt sidan om barnen inte tycker om purén.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Carina

2022-06-18

Väldigt gott!

Anneli

2014-07-10

Passar jättefint till champagne! Hade även smörstekta kantareller till. Hur gott som helst!

Anne

2013-04-29

Mycket god och frasig torsk men bäst var purén! Kan verkligen rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 1962 KJ / 468 kCal
Fett 14 g
Salt 31 g
Kolhydrater 46 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden