Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

Torsk som paneras i rågmjöl och steks i 3-4 minuter på varje sida – enkelt och lyxigt på samma gång. Fisken serveras tillsammans med en krämig och mättande gubbröra gjord på potatis, blomkål, ägg och ansjovis. Klassisk svensk husmanskost när den är som bäst!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka äggen 6 minuter, skala och hacka äggen.
  3. Tärna potatisen och kvarta de tinade blomkålsbuketterna.
  4. Låt ansjovisen rinna av och hacka den fint.
  5. Hacka rödlöken och dill fint.
  6. Blanda gräddfil, majonnäs, grov senap, rödlök och dill.
  7. Vänd ner ägg, potatis, blomkål och ansjovis.
  8. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  9. Panera fisken lätt i rågmjöl, salta och peppra.
  10. Stek fisken vackert gyllenbrun i en stekpanna med rapsolja och en kula smör i ca 3-4 minuter på varje sida.
  11. Vänd den då och då och ös fisken med smöret under stekningen.
  12. Servera den nystekta torskfilen med gubbröra.

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut rågmjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller olja till stekning. Välj laktosfri gräddfil och laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja till stekning. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 600 g fryst torskfilé
  • fint rågmjöl till panering
  • smör till stekning
  • neutral rapsolja till stekning
  • salt och vitpeppar från kvarn
Gubbröra
  • 4 medelstora kokta potatisar
  • 250 g fryst blomkål
  • 3 ägg
  • 1 burk ansjovis (à 125 g)
  • 1 rödlök
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk grov senap
  • 1 knippe dill
  • salt och vitpeppar från kvarn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?