Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg
Torsk som paneras i rågmjöl och steks i 3-4 minuter på varje sida – enkelt och lyxigt på samma gång. Fisken serveras tillsammans med en krämig och mättande gubbröra gjord på potatis, blomkål, ägg och ansjovis. Klassisk svensk husmanskost när den är som bäst!
Ingredienser
4 portioner
Torsk
600 g fryst torskfilé
fint rågmjöl till panering
smör till stekning
neutral rapsolja till stekning
salt och vitpeppar från kvarn
Gubbröra
4 medelstora kokta potatisar
250 g fryst blomkål
3 ägg
1 burk ansjovis (à 125 g)
1 rödlök
1 dl gräddfil
3 msk majonnäs
1 msk grov senap
1 knippe dill
salt och vitpeppar från kvarn
Gör så här
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Kommentarer