Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

2
0
Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

Torsk som paneras i rågmjöl och steks i 3-4 minuter på varje sida – enkelt och lyxigt på samma gång. Fisken serveras tillsammans med en krämig och mättande gubbröra gjord på potatis, blomkål, ägg och ansjovis. Klassisk svensk husmanskost när den är som bäst!

Skriv ut
Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

Ingredienser

4 portioner

Torsk

600 g
fryst torskfilé
-
fint rågmjöl till panering
-
smör till stekning
-
neutral rapsolja till stekning
-
salt och vitpeppar från kvarn

Gubbröra

4
medelstora kokta potatisar
250 g
fryst blomkål
3
ägg
1
burk ansjovis (à 125 g)
1
rödlök
1 dl
gräddfil
3 msk
majonnäs
1 msk
grov senap
1
knippe dill
-
salt och vitpeppar från kvarn

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut rågmjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller olja till stekning. Välj laktosfri gräddfil och laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja till stekning. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri majonnäs.

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept