Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

Torsk som paneras i rågmjöl och steks i 3-4 minuter på varje sida – enkelt och lyxigt på samma gång. Fisken serveras tillsammans med en krämig och mättande gubbröra gjord på potatis, blomkål, ägg och ansjovis. Klassisk svensk husmanskost när den är som bäst!

Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

Ingredienser

4 portioner

Torsk

600 g  fryst torskfilé
fint rågmjöl till panering
smör till stekning
neutral rapsolja till stekning
salt och vitpeppar från kvarn

Gubbröra

4   medelstora kokta potatisar
250 g  fryst blomkål
3   ägg
1   burk ansjovis (à 125 g)
1   rödlök
1 dl  gräddfil
3 msk  majonnäs
1 msk  grov senap
1   knippe dill
salt och vitpeppar från kvarn

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut rågmjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller olja till stekning. Välj laktosfri gräddfil och laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja till stekning. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri majonnäs.

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Fish & Crisp med ugnsgrillade potatis och smöriga ärter
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff Rydberg
Betyg 4.4 av 5.
133 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pytt Jansson
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julgranar i marsipan
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga