Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

Torsk som paneras i rågmjöl och steks i 3-4 minuter på varje sida – enkelt och lyxigt på samma gång. Fisken serveras tillsammans med en krämig och mättande gubbröra gjord på potatis, blomkål, ägg och ansjovis. Klassisk svensk husmanskost när den är som bäst!

Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

Ingredienser

4 portioner

Torsk

600 g fryst torskfilé
fint rågmjöl till panering
smör till stekning
neutral rapsolja till stekning
salt och vitpeppar från kvarn

Gubbröra

4 medelstora kokta potatisar
250 g fryst blomkål
3 ägg
1 burk ansjovis (à 125 g)
1 rödlök
1 dl gräddfil
3 msk majonnäs
1 msk grov senap
1 knippe dill
salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Torsk med krasse- och ansjovissås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk med dill
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Julgranar i marsipan
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ansjoviskringlor
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga