Pestobakad torsk med fetaost
Servera en lättlagad måltid på pestobakad torsk med fetaost till middag. Peston och fetaosten breds över torsken innan den tillagas i ugnen. Tillsammans med den smakrika torsken serveras en matig potatispuré och en tomatsallad som fått en härligt syrlig smak av vinäger. Smakfullt och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis puré
900 g mjölig potatis
3 dl mjölk
2 msk smör
1/2 tsk salt
Torsk
ca 600 g torskfilé
3 msk pesto
150 g fetaost
Sallad
1 ask körsbärstomater (250 g)
65 g mâchesallad
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2493 KJ / 596 kCal
Fett26 g
Salt2.63 g
Kolhydrater45 g
Protein43 g
Kommentarer
Jättegott! Jag struntade i potatisen och serverade med lättkokad broccoli. Jag struntade i saltet då peston och fetaosten i sig är ganska salt.
Sara
2015-12-15Mycket gott, lite väl salt så var sparsam med att salta purén. 3 dl mjölk till purén?! Då blir det soppa av purén! Jag tog 2 dl och fick ändå koka 4-5 potatisar till för att få purén från flytande till fastare form igen. Kommer definitivt att laga detta igen!
Maria
2015-11-01