Pestobakad torsk med fetaost

201
2
Pestobakad torsk med fetaost

Servera en lättlagad måltid på pestobakad torsk med fetaost till middag. Peston och fetaosten breds över torsken innan den tillagas i ugnen. Tillsammans med den smakrika torsken serveras en matig potatispuré och en tomatsallad som fått en härligt syrlig smak av vinäger. Smakfullt och enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015

Pestobakad torsk med fetaost

Ingredienser

4 portioner

Potatis puré

900 g mjölig potatis
3 dl mjölk
2 msk smör
1/2 tsk salt

Torsk

ca 600 g torskfilé
3 msk pesto
150 g fetaost

Sallad

1 ask körsbärstomater (250 g)
65 g mâchesallad
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i peston, kan innehålla mjölkprotein. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (kan ev finnas i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

201

Kommentarer

Sara

2015-12-15

Jättegott! Jag struntade i potatisen och serverade med lättkokad broccoli. Jag struntade i saltet då peston och fetaosten i sig är ganska salt.

Maria

2015-11-01

Mycket gott, lite väl salt så var sparsam med att salta purén. 3 dl mjölk till purén?! Då blir det soppa av purén! Jag tog 2 dl och fick ändå koka 4-5 potatisar till för att få purén från flytande till fastare form igen. Kommer definitivt att laga detta igen!

Näringsvärde per portion

Energi 2493 KJ / 596 kCal
Fett 26 g
Salt 2.63 g
Kolhydrater 45 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept