Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pestobakad torsk med fetaost

Servera en lättlagad måltid på pestobakad torsk med fetaost till middag. Peston och fetaosten breds över torsken innan den tillagas i ugnen. Tillsammans med den smakrika torsken serveras en matig potatispuré och en tomatsallad som fått en härligt syrlig smak av vinäger. Smakfullt och enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 200°C, endast övervärme.
  3. Potatispuré: Skala och koka potatisen. 
  4. Torsk: Lägg torsken i en ugnssäker form, bred på peston och smula över fetaosten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.
  5. Sallad: Dela tomaterna och blanda dem med sallat, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  6. Potatispuré: Häll av och pressa potatisen med potatispress.
  7. Vispa ihop till en puré med varm mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera torsken med potatispuré och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i peston, kan innehålla mjölkprotein. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (kan ev finnas i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis puré
  • 900 g mjölig potatis
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
Torsk
  • ca 600 g torskfilé
  • 3 msk pesto
  • 150 g fetaost
Sallad
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 65 g machesallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2493 kJ / 596 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept