Pestobakad torsk med fetaost

Betyg 2.9 av 5.
203 personer har röstat
2
Pestobakad torsk med fetaost

Servera en lättlagad måltid på pestobakad torsk med fetaost till middag. Peston och fetaosten breds över torsken innan den tillagas i ugnen. Tillsammans med den smakrika torsken serveras en matig potatispuré och en tomatsallad som fått en härligt syrlig smak av vinäger. Smakfullt och enkelt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015

Pestobakad torsk med fetaost

Ingredienser

4 portioner

Potatis puré

900 g mjölig potatis
3 dl mjölk
2 msk smör
1/2 tsk salt

Torsk

ca 600 g torskfilé
3 msk pesto
150 g fetaost

Sallad

1 ask körsbärstomater (250 g)
65 g mâchesallad
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
203 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Jag struntade i potatisen och serverade med lättkokad broccoli. Jag struntade i saltet då peston och fetaosten i sig är ganska salt.

Sara

2015-12-15

Mycket gott, lite väl salt så var sparsam med att salta purén. 3 dl mjölk till purén?! Då blir det soppa av purén! Jag tog 2 dl och fick ändå koka 4-5 potatisar till för att få purén från flytande till fastare form igen. Kommer definitivt att laga detta igen!

Maria

2015-11-01

Näringsvärde per portion

Energi2493 KJ / 596 kCal
Fett26 g
Salt2.63 g
Kolhydrater45 g
Protein43 g

Testa liknande recept

Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad torsk med vit sparris och citronpotatispuré
Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksbullar med majs- och blomkålskräm
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Puré som på krogen
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelfläsk
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskockspuré
Betyg 4.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga