Halstrad tonfisk med avokadohummus och tomatsallad

19
0
Halstrad tonfisk med avokadohummus och tomatsallad

Här bjuder vi på ett färggrant och mycket välsmakande fiskrecept där delikat vit tonfisk halstras i en stekpanna och serveras tillsammans med läckra tillbehör som smakrik avokadohummus, sötstark tomatsallad och nykokt ris. Utomordentligt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Halstrad tonfisk med avokadohummus och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
4 port ris (gärna fullkornsris)

Tomatsallad

1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt och peppar
1 rödlök
3 tomater
1 kruka basilika

Avokadohummus

380 g kikärtor
2 avokado
1/2 tsk salt
peppar
1 tsk sesamfrön
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 citron

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2736 KJ / 650 kCal
Fett 21 g
Salt 2.73 g
Kolhydrater 67 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden