Halstrad tonfisk med avokadohummus och tomatsallad
Här bjuder vi på ett färggrant och mycket välsmakande fiskrecept där delikat vit tonfisk halstras i en stekpanna och serveras tillsammans med läckra tillbehör som smakrik avokadohummus, sötstark tomatsallad och nykokt ris. Utomordentligt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014
Ingredienser
4 portioner
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
4 port ris (gärna fullkornsris)
Tomatsallad
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt
peppar
1 rödlök
3 tomater
1 kruka basilika
Avokadohummus
380 g kikärtor
2 avokado
1/2 tsk salt
peppar
1 tsk sesamfrön
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2736 KJ / 650 kCal
Fett21 g
Salt2.73 g
Kolhydrater67 g
Protein44 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer