Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Grillad tonfisk

Grillad tonfisk är något ovanligt men supergott och förtjänar definitivt en plats på grillgallret i sommar. Den grillas igenom snabbt för att inte bli torr och är vägen till en snabb grillmiddag. Ett mycket bra val när det är dags för fisk på veckomenyn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken om den varit fryst. Torka av den med hushållspapper.
  2. Pensla tonfisken runt om med olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Grilla tonfisken på mycket hett grillgaller, 20-30 sekunder på varje sida. Den ska inte bli genomstekt, utan bara få en fin yta (annars blir den lätt torr).

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar tonfisk (à ca 140 g)
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2372 kJ / 567 kCal