Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Halstrad tonfisk ”Nicoise”

Halstrad tonfisk ”Nicoise” är en fantastisk fiskrätt där stekt tonfisk serveras med en matig sallad bestående av bland annat potatis, ägg, haricots verts, rödlök och basilika. I salladen blandar du en sötsyrlig vinägrettdressing, gjord på dijonsenap och honung, som passar perfekt till den läckra fisken!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken.
  2. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Koka upp vatten i en kastrull till haricots vertsen och äggen. Ansa och koka haricots vertsen mjuka och lyft upp dem ur vattnet. Koka sedan äggen 7 minuter i samma vatten. Skölj äggen i kallt vatten.
  4. Blanda dijonsenap med honung och vinäger. Vispa sedan försiktigt i olivoljan och smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och skär äggen i fjärdedelar.
  6. Skala och skiva löken tunt.  
  7. Blanda haricots verts och lök med dressingen. Plocka basilikabladen och vänd ner dem.
  8. Krydda tonfisken med salt och peppar och halstra den i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen. Skär tonfisken i skivor och servera med potatis, haricots verts och ägg.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 560 g vit tonfisk
  • 900 g potatis
  • 150 g haricots verts
  • 3 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2323 kJ / 554 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer