Halstrad tonfisk ”Nicoise”

9
1
Halstrad tonfisk ”Nicoise”

Halstrad tonfisk ”Nicoise” är en fantastisk fiskrätt där stekt tonfisk serveras med en matig sallad bestående av bland annat potatis, ägg, haricots verts, rödlök och basilika. I salladen blandar du en sötsyrlig vinägrettdressing, gjord på dijonsenap och honung, som passar perfekt till den läckra fisken!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014

Halstrad tonfisk ”Nicoise”

Ingredienser

4 portioner
560 g vit tonfisk
900 g potatis
150 g haricots verts (bönor)
3 ägg
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger
3 msk olivolja
salt och peppar
1 rödlök
1/2 kruka basilika

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Annette

2014-06-03

Detta var ingen höjdare. Torrt och tråkigt.

Näringsvärde per portion

Energi 2323 KJ / 554 kCal
Fett 21.1 g
Kolhydrater 44.6 g
Protein 43.1 g
Läs mer om näringsvärden