Halstrad lax med sparris och hollandaise
Ett festligt och fräscht recept på halstrad lax som serveras med grön färsk sparris och en smakrik hollandaise. Halstra laxen i en het stekpanna och smaksätt med salt och peppar. Avnjut den krispiga laxen med den syrliga såsen, potatis, sparris, salladslök, mangold och några citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna cecile)
250 g grön sparris
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 citron
ca 300 g laxfilé
salt
peppar
1 dl hollandaisesås
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3498 KJ / 837 kCal
Fett52 g
Salt4.03 g
Kolhydrater45 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Om jag söker på hollandaisesås så vill jag veta hur man gör såsen inte hur jag ska läsa på påsen till färdig sås!
Åza
2021-11-13Hej Åza! Här hittar du recept på hemmagjord hollandaisesås: https://www.ica.se/recept/hemmagjord-hollandaisesas-720433/. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-11-15Bra recept, men mangolden smakade mögel, har fått mangold förut som inte är bra, ta bort den!!
Christine
2015-08-18