Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halstrad lax med sparris och hollandaise

Ett festligt och fräscht recept på halstrad lax som serveras med grön färsk sparris och en smakrik hollandaise. Halstra laxen i en het stekpanna och smaksätt med salt och peppar. Avnjut den krispiga laxen med den syrliga såsen, potatis, sparris, salladslök, mangold och några citronklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Ansa sparrisen och salladslöken. Låt det koka med potatisen när det återstår ca 2 minuter av koktiden.
  3. Skär citronen i klyftor.
  4. Skär bort skinnet från laxen. Halstra den i en het stekpanna och krydda med salt och peppar.
  5. Servera laxen med sås, potatis, sparris, salladslök, mangold och citronklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen.
I övrigt är rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis (gärna cecile)
  • 250 g grön sparris
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 citron
  • ca 300 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 dl hollandaisesås
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3498 kJ / 837 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept