Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vit sparris med gröna ärtor och räk- och pepparrotshollandaise

En härlig kombination där mjäll vit sparris möter len hollandaisesås med räkor och sting av pepparrot. Koka sparrisen med en klick smör och en citronskiva och servera med den superenkla såsen. Receptet är framtaget av Erik Lallerstedt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala sparrisen. Koka den i saltat vatten med smöret och citronskivan i cirka 10 minuter. Spara vattnet och värm ärtorna i det.
  2. Värm försiktigt hollandaisesåsen (max 60 grader) under omrörning i en kastrull på spisen. Tillsätt pepparroten och sist räkorna. 
  3. Servera sparrisen med ärtor och räk- och pepparrotshollandaisen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hollandaisesåsen.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
GÖr mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Eriks® såser.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 20 stjälkar vit sparris
  • salt
  • 1 msk smör
  • 1 citronskiva
  • 100 g gröna ärter
  • 1 burk hollandaisesås (à 230 g)
  • 2 msk riven pepparrot
  • 80 g skalade räkor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?