Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Halstrad röding med gräslökshollandaise

Bjud på röding till middag med en smakfull gräslökshollandaise. Denna laxliknande fisk kommer att göra susen på tallriken. Du steker enkelt på rödingen i stekpannan och till serverar du den smakfulla hollandaisen smaksatt med gräslök. På tallriken lägger du även några haricots verts och tomatklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skär tomaterna i klyftor.
  3. Hacka gräslöken och vänd ner i hollandaisen.
  4. Ansa bönorna, lägg dem i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Häll av vattnet och låt dem rinna av.
  5. Stek rödingen i oljan i en stekpanna. Salta och peppra.
  6. Servera rödingen med potatis, mangold och sås.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Smaksätt gärna hollandaisen med lite hackad kapris.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis (gärna cecile)
  • 2 tomater
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 1 dl hollandaisesås
  • 1/2 ask haricots verts (à 150 g)
  • 400 g rödingfilé
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3659 kJ / 874 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer