Halstrad röding med gräslökshollandaise

Bjud på röding till middag med en smakfull gräslökshollandaise. Denna laxliknande fisk kommer att göra susen på tallriken. Du steker enkelt på rödingen i stekpannan och till serverar du den smakfulla hollandaisen smaksatt med gräslök. På tallriken lägger du även några haricots verts och tomatklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016

Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna cecile)
2 tomater
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1 dl hollandaisesås
1/2 ask haricots verts (bönor) (à 150 g)
400 g rödingfilé
1 tsk olja
salt och peppar
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna hollandaisen med lite hackad kapris.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3659 KJ / 874 kCal
Fett57.5 g
Salt2.32 g
Kolhydrater40.5 g
Protein45.9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer