Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Halstrad lax med sparris och dillhollandaise

Ett festligt och sommarfräscht recept på halstrad lax som serveras med grön färsk sparris, hollandaisesås (smaksatt med dill), amandinepotatis och syrliga citronklyftor. Enkelt, snabblagat och oemotståndligt gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen, med eller utan skal.
  2. Skär bort skinnet från laxen och dela den i två bitar.
  3. Skär citronen i klyftor.
  4. Bryt av den nedre hårda delen från sparrisen och dela sparrisen på längden. Koka den i saltat vatten några minuter.
  5. Halstra laxen i en het stekpanna med lite salt i botten, ca 3 minuter på varje sida. Krydda med peppar.
  6. Hacka dillen och blanda den med såsen.
  7. Servera laxen med sås, sparris, potatis och citronklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hollandaisesåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g amandinepotatis
  • ca 300 g lax
  • 1/2 citron
  • 250 g grön sparris
  • salt och peppar
  • 1/2 ask dill (à 20 g)
  • 1 dl hollandaisesås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3485 kJ / 848 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer