Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med hollandaise och spenat

Lax med hollandaise och spenat är trivsamt och läckert en vardagskväll. Du steker laxfiléerna, fräser spenaten och värmer såsen. Servera gärna med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxfiléerna om de är frysta. Stek dem 3 - 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  2. Skölj spenaten och fräs den i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Värm såsen enligt förpackningens anvisning.
  4. Servera laxfiléerna med ris, sås och spenat.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hollandaisesåsen.

Tips

Smaksätt såsen med dill, dijonsenap eller rivet citronskal.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar laxfilé (à ca 150 g)
  • 1 pkt färdig hollandaisesås (à ca 4 dl)
  • 150 g färsk spenat
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?