Hallouminuggets med tzatziki och ris
Här kommer en middagsrätt som kommer bli en storfavorit! Färdigpanerade hallouminuggets steks färdiga i pannan på tio minuter, och äts ihop med fluffigt ris, fräscha grönsaker och en vitlökssmakande tzatziki!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt
peppar
1/2 förp krispsallad
250 g körsbärstomater
2 förp hallouminuggets
1 msk olivolja
För alla
Kontrollera noga innehållet i hallouminuggetsen.
Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2890 KJ / 691 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater82 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Smakade som fiskpinnar och ris. Kände ingen halloumi-smak alls.
Elin
2020-12-23