Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Filékorv med morotstzatziki

En smarrig filékorv där du blandar smakerna original och ost & chili. Snitta korvskinnet innan du steker dem och servera sen tillsammans med nykokt potatis, krispsallad samt en fräsch morotstzatziki.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. Pressa i vitlöken, smaka av med salt och peppar.
  3. Snitta korvskinnet och dela korvarna. Stek dem runt om i oljan i en stekpanna.
  4. Skär salladen i bitar. Servera gärna med en vinägrett.
  5. Servera potatis, korv, sallad och tzatziki.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.

Tips

Smaka gärna av morotstzatzikin med lite spiskummin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 förp filékorv original (à 270 g)
  • 1 förp filékorv ost och chili (à 255 g)
  • 1 tsk olja
  • 1/2 krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2418 kJ / 582 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept