Filékorv med morotstzatziki

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
3
Filékorv med morotstzatziki

En smarrig filékorv där du blandar smakerna original och ost & chili. Snitta korvskinnet innan du steker dem och servera sen tillsammans med nykokt potatis, krispsallad samt en fräsch morotstzatziki.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Filékorv med morotstzatziki

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 morötter
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 förp filékorv original (à 270 g)
1 förp filékorv ost och chili (à 255 g)
1 tsk olja
1/2 krispsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och gott! Uppskattade att det var två olika korvar så att man kunde välja om man ville ha stark korv eller inte. Morotstzatsikin var väldigt god!

Freja

2017-10-08

Riktigt gott snabbt och enkelt, för vuxna... de yngre barnen uppskattar inte de starka smakerna

Sophie

2017-10-03

Med tanke på att det är mat till barnfamilj tycker jag att ost-chili korven var på tok för stark.

Anna

2017-10-03

Näringsvärde per portion

Energi2418 KJ / 582 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein25 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ostkorv med morotstzatziki
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bucatini med krämigt isterband och rosmarin
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarré med morotstzatziki
Betyg 2.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorvsburgare med ajvarcoleslaw
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscous med yoghurt och korv
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig korv med potatisgratäng och gurksallad
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga