Filékorv med morotstzatziki
En smarrig filékorv där du blandar smakerna original och ost & chili. Snitta korvskinnet innan du steker dem och servera sen tillsammans med nykokt potatis, krispsallad samt en fräsch morotstzatziki.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 morötter
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 förp filékorv original (à 270 g)
1 förp filékorv ost och chili (à 255 g)
1 tsk olja
1/2 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2418 KJ / 582 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott! Uppskattade att det var två olika korvar så att man kunde välja om man ville ha stark korv eller inte. Morotstzatsikin var väldigt god!
Freja
2017-10-08Riktigt gott snabbt och enkelt, för vuxna... de yngre barnen uppskattar inte de starka smakerna
Sophie
2017-10-03Med tanke på att det är mat till barnfamilj tycker jag att ost-chili korven var på tok för stark.
Anna
2017-10-03