Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Kryddig korv med potatisgratäng och gurksallad

Inget jobb med att skära potatis och fixa och trixa. Här tar vi genvägen med en färdig potatisgratäng som bara värms i ugnen. Kryddiga korvar, exempelvis chorizo steks i en stekpanna och till det serveras sallad och krispig gurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Värm gratängen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek korvarna i oljan i en stekpanna i ca 8 minuter, vänd då och då.
  3. Skär gurkan och salladen i bitar.
  4. Servera korvarna med gratängen och salladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri potatisgratäng.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri potatisgratäng.
Gör äggfri: välj äggfri potatisgratäng.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port potatisgratäng (à ca 800 g)
  • 2 förp kryddiga korvar (à 240 g)
  • 1 gurka
  • 1 kruka krispsallad
Att ha hemma
  • 2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3267 kJ / 780 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer