Kryddig korv med potatisgratäng och gurksallad
Inget jobb med att skära potatis och fixa och trixa. Här tar vi genvägen med en färdig potatisgratäng som bara värms i ugnen. Kryddiga korvar, exempelvis chorizo steks i en stekpanna och till det serveras sallad och krispig gurka.
Ingredienser
4 portioner
4 port potatisgratäng (à ca 800 g)
2 förp kryddiga korvar (à 240 g)
1 gurka
1 kruka krispsallad
Att ha hemma
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3267 KJ / 780 kCal
Fett58 g
Salt5 g
Kolhydrater44 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kan man ens kalla det här för ett recept?
Gustav
2021-08-31