Halloumigryta med ris

Stek halloumin i tärningar tillsammans med blomkål. Smaksätt med curry och häll på kokosmjölk och krossade tomater. Salta och peppra. Servera med ris. Krämigt, tomatigt och gott! Kolla in tipset och servera gärna med rostad lök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 blomkålshuvud (à ca 300 g)
400 g halloumi eller grillost
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
200 ml kokosmjölk
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm chilipeppar
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2982 KJ / 713 kCal
Fett39 g
Salt4.9 g
Kolhydrater57 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde helt enligt receptet, men använd light kokosmjölk. Blev mycket gott!
Ninni
2025-03-09Min råkade bli något helt annat, missade att curryn var slut så använde istället; grönsaksbuljong, svartpeppar, vitpeppar, koriander , rosmarin, oregano och paprikapulver. Blomkålen tog super lång tid att få mjuk, så fick stå länge med kryddorna. Blev helt okej, men tror det är godare med hallomi än grillost.
Jennifer
2025-02-17God vardagsmat, som gick bättre hem hos familjen än väntad! Tog I en klyfta vitlök och grönsaksfond. Sparas för att göras flera gånger!
Katrine
2025-02-15