Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Potatis- och blomkålswok

Spiskummin, chili och gurkmeja ger varma och starka toner till detta vackra tillbehör. Woken med potatis och blomkål passar lika utmärkt till kött- och fiskrätter!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Koka potatisen med skal. Låt den svalna.
  2. Dela blomkålen i små buketter. Hetta upp oljan i en stor stekpanna/wok. Lägg i 1/2 tsk spiskummin och blomkålsbuketterna. Fräs under omrörning ett par minuter tills de börjar ta färg. Häll i vattnet.
  3. Lägg på lock, dra pannan/woken från plattan. Låt stå med locket på i 5-10 minuter.
  4. Skala potatisen och skär den i 1-2 cm breda skivor/bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda samman chilifrukt, 1 tsk spiskummin, koriander, gurkmeja, torkad chilipeppar, salt och svartpeppar.
  5. Tillsätt potatis och kryddblandningen. Värm under omrörning i 3-4 minuter, tills potatisen är varm.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 1 litet blomkålshuvud (1 litet motsvarar ca 500 g)
  • 5 msk olja
  • 1 1/2 tsk malen spiskummin
  • 2 msk vatten
  • 1 grön chilifrukt
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 krm torkad chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • ev nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer