Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Blomkålstabbouleh med halloumispett och tomatsås

Gör en fräsch tabbouleh på riven blomkål i stället för bulgur, toppad med pistaschnötter. Blomkålsrivet ger gott crunch. Servera med halloumi på spett och en len tomatsås med lite hetta.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsås: Halvera tomaterna och stek dem med snittytan nedåt i olja på hög värme i en stekpanna, tills de fått färg och mjuknat. Låt svalna något och riv dem sedan grovt.
  2. Blanda med crème fraiche eller yoghurt, sambal oelek och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Tabbouleh: Ansa blomkålen. Mixa blomkålen i en matberedare eller riv grovt på ett rivjärn till ett ris. Blanda med citronjuice och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär bort det hårda fästet på tomaterna och hacka dem. Hacka örterna grovt. Strimla salladslöken fint. 
  5. Blanda blomkålsriset med tomathack, örter, salladslök och pistaschnötter.
  6. Spett: Skär halloumin i stavar och trä på spett. Se till att spetten inte
 är för långa utan får plats i stekpannan. Du kan också trä upp osten på spett när den är stekt. 
  7. Stek spetten i olja ca 5 minuter, tills de fått färg.
  8. Tillbehör: Dra isär salladsbladen och skölj eventuellt. 
Lägg salladsbladen på ett fat, lägg på tabbouleh och halloumispett. Servera med tomatsåsen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot tofu. Byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Tips

Prova byt créme fraiche mot yoghurt 10 %.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 2 tomater
  • 1 msk olja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk spiskummin
Blomkålstabbouleh
  • 1 blomkål (1 blomkål motsvarar ca 600 g)
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 4 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1 kruka basilika eller mynta
  • 1 kruka persilja
  • 2 salladslökar
  • 75 g skalade, hackade pistagenötter
  • salt
  • peppar
Halloumispett
  • 200 g halloumiost
  • 2 msk olja
Tillbehör
  • 200 g gemsallad eller gröna salladsblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2919 kJ / 698 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept