Blomkålstabbouleh med halloumispett och tomatsås

37
4
Blomkålstabbouleh med halloumispett och tomatsås

Gör en fräsch tabbouleh på riven blomkål i stället för bulgur, toppad med pistaschnötter. Blomkålsrivet ger gott crunch. Servera med halloumi på spett och en len tomatsås med lite hetta.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Blomkålstabbouleh med halloumispett och tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

2 tomater
1 msk olja
2 dl crème fraiche
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin

Blomkålstabbouleh

1 blomkål (1 blomkål motsvarar ca 600 g)
2 msk färskpressad citronjuice
4 msk olivolja
2 tomater
1 kruka basilika eller mynta
1 kruka persilja
2 salladslökar
75 g skalade, hackade pistagenötter
salt
peppar

Halloumispett

200 g halloumi
2 msk olja

Tillbehör

200 g gemsallad eller gröna salladsblad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot tofu. Byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Prova byt créme fraiche mot yoghurt 10 %.

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Monica

2022-01-20

Gott och fräscht. Lite modifierat av det som fanns hemma. Cashew isf pistaschnötter, rejält med bladpersilja isf mynta/basilika.

Christina

2021-11-20

Verkligen jättegott! Så fräscht! Det här receptet kommer jag att spara 😊

Johanna

2021-07-17

Den här rätten återkommer vi ofta till. Väldigt gott! Ökar på citronen och oljan i tabboulehen för att få mycket syra och lite rundare smak. Härlig bjudmat!

Näringsvärde per portion

Energi 2919 KJ / 698 kCal
Fett 62 g
Salt 3.06 g
Kolhydrater 15 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden