Blomkålstabbouleh med halloumispett och tomatsås

33
1
Blomkålstabbouleh med halloumispett och tomatsås

Gör en fräsch tabbouleh på riven blomkål i stället för bulgur, toppad med pistaschnötter. Blomkålsrivet ger gott crunch. Servera med halloumi på spett och en len tomatsås med lite hetta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Blomkålstabbouleh med halloumispett och tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

2
tomater
1 msk
olja
2 dl
crème fraiche
1/2 tsk
sambal oelek
1 tsk
spiskummin

Blomkålstabbouleh

1
blomkål (1 blomkål motsvarar ca 600 g)
2 msk
färskpressad citronjuice
4 msk
olivolja
2
tomater
1
kruka basilika eller mynta
1
kruka persilja
2
salladslökar
75 g
skalade, hackade pistagenötter
-
salt
-
peppar

Halloumispett

200 g
halloumi
2 msk
olja

Tillbehör

200 g
gemsallad eller gröna salladsblad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot tofu. Byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Prova byt créme fraiche mot yoghurt 10 %.

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentar

Gabriella

2018-01-21

Jättegott! Men vi minskade mängden blomkål då de kändes som att ett helt huvud blev för stor andel blomkål kontra persilja/tomat/mynta. Vi att smaken av tabbouleh inte skulle försvinna.

Näringsvärde per portion

Energi 2919 KJ / 698 kCal
Fett 62 g
Salt 3.06 g
Kolhydrater 15 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept