Blomkålstabbouleh med halloumispett och tomatsås
Gör en fräsch tabbouleh på riven blomkål i stället för bulgur, toppad med pistaschnötter. Blomkålsrivet ger gott crunch. Servera med halloumi på spett och en len tomatsås med lite hetta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
2 tomater
1 msk olja
2 dl crème fraiche
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
Blomkålstabbouleh
1 blomkål (1 blomkål motsvarar ca 600 g)
2 msk färskpressad citronjuice
4 msk olivolja
2 tomater
1 kruka basilika eller mynta
1 kruka persilja
2 salladslökar
75 g skalade, hackade pistagenötter
salt
peppar
Halloumispett
200 g halloumi
2 msk olja
Tillbehör
200 g gemsallad eller gröna salladsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2919 KJ / 698 kCal
Fett62 g
Salt3.06 g
Kolhydrater15 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Trevlig blimkålsvariant. Öka mängden tomat, persilja och olivolja i tabboulehn
Helen
2024-09-22Gott och fräscht. Lite modifierat av det som fanns hemma. Cashew isf pistaschnötter, rejält med bladpersilja isf mynta/basilika.
Monica
2022-01-20Verkligen jättegott! Så fräscht! Det här receptet kommer jag att spara 😊
Christina
2021-11-20