Pestobakad sej och halloumi med rostad blomkål
Njut av en trevlig pestobakad sej till middag med ugnsrostade grönsaker och sås. Fisken, liksom halloumin får ett lager med pesto över sig och toppas med ströbröd för en frasigare yta. Färgklicken på tallriken står paprikan för och med den fräscha pestosåsen vid sidan av blir middagen fulländad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016
Ingredienser
4 portioner
1 blomkål
1 gul lök
600 g fast potatis
2 msk olivolja
1 röd paprika
Torsk
400 g sejfilé
1/2 tsk salt
1 krm peppar
200 g halloumi
1/2 dl pesto
2 msk ströbröd
Sås
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl pesto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2618 KJ / 626 kCal
Fett33 g
Salt3.7 g
Kolhydrater38 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men ganska salt. Tror det är perfekt mat efter en aktiv dag i värmen. Gick hem hos barnen!
Victoria
2021-03-01Eftersom jag inte gillar fisk, så kan jag inte påstå att det var gott. Men jag åt desto mer av blomkålen och potatisen +palsternacka som jag la till.
Åsa
2016-01-21God :)
Cecilia
2016-01-17