Halloumigryta med ris

46
13
Halloumigryta med ris

Stek halloumin i tärningar tillsammans med blomkål. Smaksätt med curry och häll på kokosmjölk och krossade tomater. Salta och peppra. Servera med ris. Salt, krämigt, tomatigt och gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Halloumigryta med ris

Ingredienser

4 portioner
175 g
färsk blomkål
400 g
halloumi
400 ml
kokosmjölk
1 1/2 dl
krossade tomater

Att ha hemma

4
port ris
1 msk
olja
2 tsk
curry
-
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Går inte hela blomkålshuvudet åt så spara det till fredags-dippen!

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Sofie

1/24/2021

Kan man ha något annat istället för blomkål?

Josefin

11/18/2020

Supergott! Jag tog extra curry, blandade i persilja och en skvätt vitvinsvinäger för lite mer syra - det höjde hela rätten. Mums!

Stina

11/13/2020

(tillägg till min kommentar om att det skar sig). Jag hade även med lite finhackad lök och en vitlöksklyfta 👍🏾

Näringsvärde per portion

Energi 3270 KJ / 782 kCal
Fett 52 g
Salt 5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept