UNDER 45 MIN | Enkel

Halloumigryta med ris

Stek halloumin i tärningar tillsammans med blomkål. Smaksätt med curry och häll på kokosmjölk och krossade tomater. Salta och peppra. Servera med ris. Salt, krämigt, tomatigt och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär blomkålen i bitar.
  3. Skär halloumin i tärningar och fräs dem och blomkålen i oljan i en stor stekpanna eller gryta.
  4. Krydda med curry och rör i kokosmjölken och krossade tomater. Sjud i ca 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk. Smaka av med peppar.
  5. Servera grytan med riset.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Går inte hela blomkålshuvudet åt så spara det till fredags-dippen!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 175 g färsk blomkål
  • 400 g halloumi
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 1/2 dl krossade tomater
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1 msk olja
  • 2 tsk curry
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3270 kJ / 782 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept