Halloumigryta med ris

Stek halloumin i tärningar tillsammans med blomkål. Smaksätt med curry och häll på kokosmjölk och krossade tomater. Salta och peppra. Servera med ris. Krämigt, tomatigt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 blomkålshuvud (à ca 300 g)
400 g halloumi eller grillost
1 msk olja
2 tsk curry
200 ml kokosmjölk
1 förp krossade tomater (à 390 g)
peppar
1/2 dl rostad lök
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3104 KJ / 742 kCal
Fett41 g
Salt4.4 g
Kolhydrater58 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabb, enkel, få ingredienser, smakfull rätt!
Isabell
2025-01-09Bra, snabbt och god maträtt! Hade önskat lite mer och tydligare instruktioner om kryddning. Tog i chilleflakes..
Ulf
2024-12-11God, jag använde ”hot curry” och det gav bra sting tillsammans med lite sambal. Den blev lite tunn så redde med ngn matsked maizenamjöl
Anja
2024-11-05