Halloumigryta med ris
Stek halloumin i tärningar tillsammans med blomkål. Smaksätt med curry och häll på kokosmjölk och krossade tomater. Salta och peppra. Servera med ris. Krämigt, tomatigt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 blomkålshuvud (à ca 300 g)
400 g halloumi eller grillost
1 msk olja
2 tsk curry
200 ml kokosmjölk
1 förp krossade tomater (à 390 g)
peppar
1/2 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3104 KJ / 742 kCal
Fett41 g
Salt4.4 g
Kolhydrater58 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Behövdes mer kryddor. Hade i buljong, röd currypasta och lite garam masala.
Lucy oleyowiya
2024-08-03Blev lite kylskåpsrensning. Spetspaprika, rödlök och chili fick följa med i . Tog broccoli istället för blomkål. Supergott, tog även turkisk yoghurt på
Ann-charlotte
2024-07-09Blev mer som en soppa än gryta👎
Ann-christine
2024-03-15