Ingen tackar nej till frasig falafel med riven halloumi. Koriander och vitlök ger mer smak. Servera i mjuka tortillabröd eller pitabröd ihop med sallad och en krämigt fräsch myntayoghurt.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2018
Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfria bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi, bröd och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Välj mjölkproteinfritt bröd och byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Åsa
2/8/2019Mycket gott. Men jag sätter alltid för mycket salt pga att allt salt står uppräknat på samma ställe! Flytta ner 2 krm så det står brevid yoghurten istället!
Redaktionen ICAse
2/13/2019Hej Åsa! Tack för ditt tips! Vi har nu fixat till receptet lite. Hälsningar Michelle
Marie
8/19/2018Vänd ned halloumi och persilja. Ska man mixa halloumi också är det tänkt?
Redaktionen ICAse
8/29/2018Hej Marie! Nej, utan man har i riven halloumi tänkte vi oss. Hälsningar Michelle