Halloumifalafel
Ingen tackar nej till frasig falafel med riven halloumi. Koriander och vitlök ger mer smak. Servera i mjuka tortillabröd eller pitabröd ihop med sallad och en krämigt fräsch myntayoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Ingredienser
2 portioner
190 g kokta kikärtor (sköljda och avrunna)
1 1/2 msk majsstärkelse
1 1/2 krm malen spiskummin
1 krm malen koriander
1/2 tsk sambal oelek
1/2 riven vitlöksklyfta
1 krm salt
50 g riven halloumi
1 msk hackad persilja
1/2 dl rapsolja
Myntayoghurt
1 1/2 dl yoghurt
2 msk hackad mynta
1 krm salt
Tillbehör
1 tomat
1/2 rödlök
4 dl strimlad isbergssallad
tortillabröd eller pitabröd
srirachasås
färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3099 KJ / 743 kCal
Fett38 g
Salt3.9 g
Kolhydrater71 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergoda!! MEN sjunker ihop och kan inte på något vis stekas till runda bollar. Vi gör alltid i ugnen efter flera misslyckandes att fritera dom i pannan, blir bara mos.
Tobias
2023-02-22Smakade för mkt fett till ris och för lite smak i sig. Nästa gång prövar jag att tillaga dem i ugnen, ev med någon annan ost i.
Anette
2022-08-23Godaste falafel jag lagat. Gör dock små platta bollar istället som är lättare att steka. Mycket olja krävs i pannan så blir de nästan lite friterade.
Jennie
2022-03-18