Ingen tackar nej till frasig falafel med riven halloumi. Koriander och vitlök ger mer smak. Servera i mjuka tortillabröd eller pitabröd ihop med sallad och en krämigt fräsch myntayoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfria bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi, bröd och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Välj mjölkproteinfritt bröd och byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergoda!! MEN sjunker ihop och kan inte på något vis stekas till runda bollar. Vi gör alltid i ugnen efter flera misslyckandes att fritera dom i pannan, blir bara mos.
Tobias
2023-02-22Smakade för mkt fett till ris och för lite smak i sig. Nästa gång prövar jag att tillaga dem i ugnen, ev med någon annan ost i.
Anette
2022-08-23Godaste falafel jag lagat. Gör dock små platta bollar istället som är lättare att steka. Mycket olja krävs i pannan så blir de nästan lite friterade.
Jennie
2022-03-18