Falafelmacka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falafelmacka

Falafel, kikärtsbiffar eller kikärtsbullar är ett gott vegetariskt alternativ istället för kött. Dessa biffar gör du på en röra av kikärtor, ägg och dinkelmjöl med spiskummin till krydda och resultatet blir suveränt goda och saftiga biffar.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 kikärtsbullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Öppna burken och häll av spadet. Spola av kikärterna hastigt med kallt vatten. Gaffelmosa eller grovmixa kikärterna med ägg och mjöl.
  2. Smaka av smeten med salt och peppar. För mer exotisk smak, testa gärna med lite spiskummin.
  3. Klicka smeten till köttbullar/biffar och stek i smör och/eller olja tills de fått fin färg. Servera gärna som på bilden på en skiva mörkt bröd med sallad, tomat eller paprika samt en klick potatissallad eller liknande.

Tips

En klick tsatsiki är väldigt gott till biffarna.

Ingredienser

Portioner: 20 kikärtsbullar
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 ägg
  • ca 1/2 dl vetemjöl, gärna dinkelmjöl
  • ev 1 tsk spiskummin
  • matfett till stekning, gärna flytande smör/ rapsolja
Lägg till i inköpslistan