Falafel med sallad och ris

10
2
Falafel med sallad och ris

En vegorätt som går snabbt att svänga ihop är denna falafel med sallad och ris. Koka ris, stek falafeln, skär salladen och ät sedan allt tillsammans med den smaksatta crème fraichen. Perfekt rätt när tiden är knapp!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019

Falafel med sallad och ris

Ingredienser

4 portioner
3
förp falafel (à 200 g)
1/2
isbergssallad
2 dl
crème fraiche feta och soltorkad tomat

Att ha hemma

4
port ris eller bulgur
1 msk
olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Lägg den skurna salladen i kallt vatten gärna med några iskuber så blir den extra krispig.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Markus

9/16/2019

Gott och enkelt! Tog kebabsås istället för creme fraiche och då vart det suveränt.

Frida

9/12/2019

Kanske passar bättre med bulgur eller pommes till.

Näringsvärde per portion

Energi 3115 KJ / 747 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 84 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept