UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Falafel med sallad och ris

En vegorätt som går snabbt att svänga ihop är denna falafel med sallad och ris. Koka ris, stek falafeln, skär salladen och ät sedan allt tillsammans med den smaksatta crème fraichen. Perfekt rätt när tiden är knapp!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek falafeln i oljan i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär salladen i bitar.
  4. Servera falafeln med ris, sallad och crème fraiche.

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Lägg den skurna salladen i kallt vatten gärna med några iskuber så blir den extra krispig.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 förp falafel (à 200 g)
  • 1/2 isbergssallad
  • 2 dl crème fraiche feta och soltorkad tomat
Att ha hemma
  • 4 port ris eller bulgur
  • 1 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3115 kJ / 747 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept