Falafel med sallad och ris
En vegorätt som går snabbt att svänga ihop är denna falafel med sallad och ris. Koka ris, stek falafeln, skär salladen och ät sedan allt tillsammans med den smaksatta crème fraichen. Perfekt rätt när tiden är knapp!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
Ingredienser
4 portioner
3 förp falafel (à 200 g)
1/2 isbergssallad
2 dl crème fraiche feta och soltorkad tomat
Att ha hemma
4 port ris eller bulgur
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3115 KJ / 747 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt enkelt snabbt o rätt så gott, skulle tagit nån starkare sås än cremefraischen om jag skulle gjort om det
Louise
2021-06-19Gott och enkelt! Tog kebabsås istället för creme fraiche och då vart det suveränt.
Markus
2019-09-16Kanske passar bättre med bulgur eller pommes till.
Frida
2019-09-12